Sæson for møder, marts nyhedsbrev

Velkommen til februar måneds nyhedsbrev. Vanen tro samles op på nogle af de ting, som sker i og omkring Virksund Sejlklub. Det er sæson for generalforsamlinger og forberedelse af arrangementer i sejlklubben, herunder Vild med Vand 25. maj.

Vi begynder derfor denne måneds overflyvning med generalforsamlingen i sejlklubben. Kølen blev sænket i vandet til dette års generalforsamling 9. februar. 27 medlemmer var mødt frem, hvilket i sig selv var meget positivt.

Regnskabet blev fremlagt uden bemærkninger. Det blev besluttet at hæve klubkontingentet fra 2020. Det blev videre besluttet at udarbejde og fremlægge forslag til pejlemærker for klubben på næste års generalforsamling. Til bestyrelsen blev Jens Kofoed, Carsten Overgaard og Per Petersen genvalgt. I kan læse mere om generalforsamlingen under https://www.virksundsejlklub.dk/klub/moeder/

Vi fortsætter overflyvningen med at dumpe ned i planlægningen til Vild med vand arrangementet 25. maj. Sejlklubben inviterer alle interesserede, som gerne vil give en hånd med i Vild med vand arrangementet, om at komme til det interne planlægningsmøde 19. marts i Virksund. Forberedelserne er allerede i fuld gang. Vi har kontakt til presse, foreninger og har faktisk fået tilsagn fra borgmesteren i Skive, Peder C. Kirkegaard, om at komme og indvie arrangementet.

Skive havn afholder 150 års havnejubilæum og Skive møde 3., 4. og 5. maj. Virksund Sejlklub og lystbådehavn samt Virksund Havkajakklub deltager med repræsentation i jubilæet. Hvis du og din familie har tid, så tag til Skive i den pågældende weekend og deltag i det store arrangement. Der er fælles morgenmad og mange spændende aktiviteter i og omkring Skive, bl.a. i Jenle.

Limfjordskredsen har netop afholdt sin særdeles spændende generalforsamling i Skive. Det var et meget positivt møde, selv om det afholdes i forvisning om, at Dansk Sejlunion på den kommende generalforsamling i unionen 23. marts formelt vil foreslå at nedlægge kredsene. På mødet i Skive blev klubberne imidlertid enige om at gå den modsatte vej og søge at styrke det tværgående samarbejde og invitere flere klubber og højskoler mv. ind i det fremtidige arbejde.

Set i lyset af Sejlunionens anbefaling om at ændre den formelle kredsinddeling af landet og søge at etablere et mere uformelt samarbejde på kryds og tværs af klubber og foreninger, så er der enighed om at reducere kredsens formue, så de tilknyttede klubber og foreninger i de kommende år er betalingsfri. Klubberne betaler ellers i dag fem kroner pr. klubmedlem om året i gebyr til kredsens arbejde. Den nye ”gratisordning” vil træde i kraft fra næste år i 2020 og her vil kredsen søge at invitere flere klubber ind i arbejdet uden for nærområdet og ”lokke” med det gratis medlemskab.

Læs om jolle- og kølbådskapsejlads, hvor der sker en positiv udvikling, og om den nye hjemmeside www.limfjordskredsen.dk på det korte referat fra generalforsamlingen på www.virksundsejlklub.dk

Jeg slutter dette nyhedsbrev af med endnu et arrangement i Skive. Er du interesseret i at være del af et team og hjælpe en eller flere dag i Skive i august?

Skive Sejlklub søger hjælp til at afvikle stævner i Skive i august. I Skive lægges op til et bredere samarbejde mellem klubberne i Limfjorden. 17. og 18. august og 23. – 25. august gæster Sejlsportsligaens 1. division og 2. division Skive. Der vil samtidig også være OK-jolle DM. Der vil således være nok af sejlads at kigge på og være del af.

Til stævnerne har Skive Sejlklub behov for chauffører og assistenter på fartøjer (RIB og andre fartøjer), som fragter sejlere til og fra sejlbådene på fjorden, når der skal ske udskiftninger af besætninger mv. Fartøjerne findes i Skive, men skal blot kunne sejles.

Hælpere får

*   Gratis mad og drikke.

*   En polo med Sejlsportsligaen – derudover arbejde vi også på en jakke, men det er ikke helt faldet på plads.

Er du interesseret i at af se lidt tid og hjælpe en dag, to dage eller flere dage, så send mig gerne en mail eller kontakt mig på telefon 31313310.