Duelighedskursus

Duelighedsbevis.

Sejl sikkert, det bevarer glæden og livet.

Noget af det mest nyttige man kan som sejler, er at udnytte vinteren på at følge navigations- og duelighedsundervisning i sejlklubben. Undervisningen leder frem mod at tage duelighedsbevis, som afsluttes med en teoretisk og praktisk eksamen. Tager du en duelighedsprøve, får du klar besked om sikkerhed til søs, færdselsregler til søs og om navigation mv. Du lærer også at gennemføre sejladsplanlægning, så du på helt betryggende vis kan sejle ud af havnen. Du får samtidig de nødvendige basiskompetencer, der betyder, at du forsvarligt kan manøvrere de fleste fritidsfartøjer. Et duelighedsbevis giver desuden ret til at føre speedbåd.

Virksund Sejlklub har gennem en årrække haft et samarbejde med Viborg Sejlklub i Hjarbæk om at gennemføre teoretisk duelighedsundervisning i Hjarbæk om vinteren. Den teoretiske undervisning indledes normalt i november og afsluttes i april. Der er normalt undervisning om torsdagen. Juleferien i uge 52 og vinterferien i uge 7 er undervisningsfri uger.

Se også plakaten – A4_Duelighed_2018 – for kursus 2018/2019.

Fra slutningen af april indledes den praktiske træning. Den praktiske træning og sejlads på vandet finder sted i Virksund Sejlklub. Her kan du enten vælge at aflægge prøve for motor eller for sejl. Vælger du at aflægge prøve for sejl, deltager du i sejlerskolens undervisning gennem hele sæsonen og lærer at sejle med sejl. Vælger du et kortere forløb, vil du aflægge den praktiske eksamen for motor.

Tilmelding og kontakt er Erling Hansen, telefon 21775901, mail erling@svhfvuc.dk.

Duelighedsbeviset kan erhverves, når du har aflagt både den teoretiske prøve og den praktisk duelighedssejlads. Læs mere på Søfartsstyrelsens hjemmeside og Dansk Sejlunions hjemmeside.

Duelighedsbevis kan anvendes både til sejlbåde, motorbåd og til speedbåde samt til kanalsejlads på Det Europæiske Kanalsystem eller hvis du vil leje sejlbåd i udlandet.