Ny lov for vandscootere og speedbåde

Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is deprecated since version 3.5.0! Use elementor/widgets/register instead. in /customers/d/7/9/virksundsejlklub.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5758 Deprecated: Funktionen Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type har været forældet siden version 3.5.0! Brug register i stedet. in /customers/d/7/9/virksundsejlklub.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

Folketinget har af to omgange vedtaget nye regler for sejlads med vandscootere, jetski og speedbåde. Her får du et samlet overblik over de vigtigste ændringer.

Kort efter vandscooter-tragedien i Københavns Havn i maj 2017, hvor to unge amerikanske kvinder mistede livet, varslede regeringen lovstramninger for at få sat en stopper for fremtidig hensynsløs og personfarlig sejlads med vandscootere. 

I begyndelsen af 2018 har Folketinget nu af to omgange vedtaget ny lovgivning på området. Dels er det vedtaget at stille krav om et særligt vandscooterbevis – gældende fra 1. januar 2018. Dels er der vedtaget at indføre skærpede forsikringskrav til vandscootere/jetski og speedbåde under 15 meter (motorbåde, hvortil der kræves speedbådsbevis). 

Læs mere om implementering af lovgivningen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *