Nyhedsbrev september 2018

Optur for jollesejlere og ungdom. Der er mere jollesejlads er på vej. Vi har i nogen tid talt med Viborg Sejlklub og Søspejderne i Viborg om at udnytte joller og instruktører bedre til gavn for børn og unge i lokalområdet. Vi vil derfor nu få flere dage i ugens løb, hvor børn og unge kan sejle. Samtidig vil vi gerne tiltrække flere jollesejlere, som har lyst til at sejle sammen og dyste mod andre joller.

Ud over mandags sejlads for børn og unge i Virksund, hvor instruktører og følgebåde er på vandet, kan der nu sejles på tirsdage på Nørresø med instruktørstøtte. Virksund Sejlklub har lagt tre Tera joller ind til søspejderne, så børn og unge kan begynde at sejle herfra i et samarbejde med Viborg Sejlklub. På torsdage sejler børn og unge i Hjarbæk. Lørdage mellem kl. 09 og 12 sejler vi nu i joller i Virksund. Her kan både yngre og ældre boltre sig i de joller, som findes på jollepladsen.

Optur for alle bådejere. Den bedste nyhed i august. I Regeringens finansforslag, som netop er offentliggjort, foreslås en 40 procents nedsættelse af forsikringsafgiften på lystbåde. Det er uomtvisteligt, at en afgiftslettelse vil gøre en forskel for den enkelte bådejer, men vil også betyde, at Virksund Sejlklub vil kunne frigøre et mærkbart beløb i det årlige budget, som i stedet kan investeres i aktiviteter til glæde for fællesskabet og de enkelte medlemmer. Den endelige vedtagelse af finansloven må selvsagt afventes. Forslaget skal jo først bæres igennem finanslovsforhandlingerne og vedtages som lov.

Sejlervejret er fortsat fremragende i år.  Desværre ramte havnefesten 18. august lige netop den dag, hvor vejret blev ustadigt. Festudvalget har oplyst, at der atter har været et overskud på arrangementet, selv om arrangementet gennemføres samtidigt med naboklubbens Sjægte VM i Hjarbæk. Måske kunne det overvejes at flytte det ene arrangement, så de ikke ligger over for hinanden på samme dag i kalenderen.

Sejlklubben arrangerede for første gang Jolle Race med Tera joller. Vi var seks, som havde tilmeldt os sejladserne, mens der var syv dommere og hjælpere til stede på land og i følgebåde. Vi sejlede tre sejladser i frisk vind med samlede starter. Flere sejlere opdagede, at der er kontant afregning, når du placerer dig forkert i båden og samtidig drejer roret. De gav anledning til morskab på havnefronten, da vi alle stod og nød en pølse og en moleøl efter sejladserne. Mon ikke vi skal arrangere Jolle Race næste år? Flere må gerne deltage. Men vigtigst af alt, tak til deltagere og hjælpere.

Lørdag den 8. september gennemføres den årlige Fjordfræser kapsejlads med start og mål i Glyngøre. Kapsejladsen forekommer at være i en nogenlunde acceptabel afstand fra Virksund. Starten går kl. 10. Du kan læse mere om Fjordfræseren og tilmelde dig på http://struersejlklub.dk/

Lørdag den 22. september afvikles DJS Cup i Virksund. Læs mere herom andet sted på www.virksundsejlklub.dk

Både Virksund Mester og Klubmesterskabet er langsomt ved at kulminere. Der er færre sejladser tilbage i kalenderen, men der er fortsat så mange onsdagssejladser tilbage i september, at der er mulighed for at forbedre sin egen placering. Der er op til 20 både kan samles til sejlads om onsdagen, hvilket i sig selv er optur.

Endnu en optur, kunne være overskriften for det afsluttende emne. Flere henvender sig som interesserede i at deltage i sejlerskolen. Vi mangler interesseret sejlerinstruktører og både til sejlerskolen. Vi har også henover sæsonen fået flere nye medlemmer i sejlklubben og har for første gang i flere år passeret 100 medlemmer. Min egen lille lommeanalyse siger, at det ser ud som om, at der langsomt, men sikkert, er en stigende interesse for at sejle.

Fortsat god sæson.