Nyhedsbrev oktober 2018

Det er vist ikke nogen nyhed på denne tid af året, at sejlersæsonen går på hæld. Der er alligevel al mulig grund til at kippe med flaget for en fantastisk sæson og et flot vejr. Sjældent har så mange både været på fjorden, som i år.

De første både er nu hævet op over kajkanten og er sat på bedding på land. I slutningen af oktober er alle både i havnen oppe af vandet. I kan studere plan for bådoptagning i klubhuset. Husk at skrive jer på listen.

Det er samtidig tid til at rette fokus mod vinterens aktiviteter. Bestyrelsen har drøftet og lagt et foreløbigt vinterprogram. Sejlklubbens vinteraktiviteter vil således i løbet af kort tid blive annonceret på hjemmesiden.

I september blev den traditionelle mandetur gennemført. Uge 37 er for nogle medlemmer en højt prioriteret periode, hvor de skal på togt og studere Limfjordens glæder og muligheder. Mandeturen i år gik til Fur, Nykøbing Mors, Amtoft og Livø, før snuden atter blev vendt mod Virksund. Hele 36 sejlere deltog fra henholdsvis Virksund, Sundsøre og Hjarbæk.

Ulykkeligvis og meget beklageligt afgik en af sejlerne fra Hjarbæk pludseligt og helt uventet ved døden, mens bådene lå i havn på Fur. Selv om sejlere straks igangsatte førstehjælp på stedet og i øvrigt leverede en overordentlig fin indsats for at redde hans liv, var det ikke muligt at vække ham til live. Efter krigsråd blev det imidlertid besluttet at fortsætte turen

og ære sejlerens minde med et minuts stilhed, inden vi sejlede fra Nykøbing Mors næste morgen.

Et af de meget mindeværdige øjeblikke på turen var sejladsen med den gode skonnert Maja. Der var god vind til det gamle skib, så vi nåede langt omkring på fire timer. Vi nåede også at indtage en veltillavet frokost ombord.

Ellers var vejret på hele turen ganske fint i forhold til årstiden. Det blev udnyttet til livlige udendørs aktiviteter i havnene. Enkelte vikinger ville prøve sig selv af og insisterede på at tage svømmeture i flere havne. Turudvalget havde atter sammensat et helt igennem vellykket program. Genvalg!

I september har sejlklubben gennemført de sidste onsdagssejladser for kølbåde. I år har vi sejlet 17 onsdage, hvoraf den ene sejlads er den traditionsrige Le Mans sejlads i uge 37, mens der er mandetur. Vejret har været eminent gennem hele sæsonen. Som en af sejlerne tørt konstaterede, så har det kun været nødvendigt at have lange bukser på én onsdag aften – den sidste onsdag i september! Kapsejladsudvalget har gennem hele sæsonen haft en heldig hånd og udlagt gode baner med meget varieret sejlads. Genvalg! Op til 20 både har deltaget i de enkelte sejladser. Det er meget fint, når man tager klubbens størrelse og antallet af kølbåde i betragtning.

Resultaterne fra sæsonens kapsejladser findes på www.virksundsejlklub.dk/kapsejlads/kapsejladsresultater-i-virksund-sejlklub/. Præmieoverrækkelse for årets sejladser finder sted onsdag den 14. november i Virksund.

I år har sejlklubben besluttet at flytte DJS Cup til september for at se, om vi på dette tidspunkt kunne opnå flere tilmeldinger til kapsejladsen. 17 både havde ved tilmeldingsfristens udløb meldt sig til kapsejladsen. På grund af stormen Knud måtte tre både fra bl.a. Struer og Skive melde fra, så 14 både stillede til start i Virksund. Lad os blot konstatere, at sejladsen blev præget af stærk kuling. På et tidspunkt målte en båd vindstyrken til 23 m/s i et vindpust på Lovns. Det betød, at blot fire både til sidst gennemførte sejladsen. De øvrige 10 både valgte at udgå. Førstepladsen i DJS Cup tilfaldt Olivia, en Hallberg Rassy, mens Hue-Ha, en Bandholm 26, blev en flot nummer to. Birdsong, en Maxi 84, blev nummer fire, mens en Dehler fra Hjarbæk med tre unge og frike knægte blev nummer tre. Tillykke til alle fire besætninger. Også tak til alle frivillige som gjorde det muligt at gennemføre sejladsen.

Sejlerskole og pigesejlads afsluttede i september deres programmer. Der kom flere kursister og sejler til i år end forventet. Det ser ud til, at interessen for at sejle atter er stigende. Vi vil gerne søge at lokke flere unge og seniorer ud på vandet i 2019?

I efteråret har to Feva joller været på vandet. Ungdomsbesætningen på den ene jolle påregner i begyndelsen af oktober at deltage i jolle kapsejlads i Skive.

Fortsat god sæson og bådoptagning.

Virksund sejlklub