Pris på sovsekanden

Vindertrofæet i America’s Cup, den store grimme sovekande, kaldet the auld mug, må absolut ikke røres af menneske hænder. Den overvåges og bæres rundt af to vagter med hvide handsker.

I Virksund er det ikke helt så slemt med vores sovesekande, Poseidons Afdankede Kande. Denne lidt mindre betydningsfulde rædsel, som nok ikke helt måler sig med sin uforlignelige storesøster fra Americas Cup, blev uddelt for første gang til præmieaften i Virksund Sejlklub. Den årlige præmieaften afslutter som bekendt sejlersæsonen.

Poseidons Afdankede Kande – eller blot forkortet PAK – tildeles en skipper, en gast eller en besætning som helt og aldeles ufortjent, uforvarende og uden skyld på flot vis har bidraget til kapsejladsernes underholdningsværdi.

Prisen uddeles altid med smil på læben og med et glimt i øjet.

I år gik denne ærefulde pris til Per Vestergaard for hans aldeles bemærkelsesværdige mærkerunding ved fredsningsbøjen længst ovre mod Sundstrup en onsdag aften. Det lykkedes ham eftertrykkeligt at sætte hans Polaris Drabant – Keep It Simple – så alvorligt på grund, at flere både måtte komme ham til undsætning, for at trække hans gode skib fri. De asede og masede i mere end en time for at få “grundejerens” båd fri.

Prisen burde måske deles med banelæggeren. Han havde nemlig ikke denne aften tænkt på, at vandstanden i fjorden var ualmindelig meget lav for årstiden. Så den ærefulde pris kunne i virkeligheden lige så godt være tildelt eller delt med banelæggeren. Nogle af os havde faktisk allerede på startlinien bemærket, at der stod en lystfisker i gummirøjser få meter fra fredsningsbøjen og rygtede garn! Vi vidste på den baggrund, at når vi skulle runde fredsningsbøjen, så skulle vi straks vende båden for ikke at komme til at stå på grunden. Men det er jo nemt nok at påstå – især efter sejladsen! Pers Polaris Drabant – Keep It Simple – har nu med sin køl trukket et spor gennem grunden, så han altid vil kunne komme rundt om fredningsbøjen, hvis han blot sejler i denne rende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *