Ny klubbåd er ankommet.

Søndag formiddag modtog Virksund Sejlklub en ny klubbåd. H-båden er en udbredt sportsbåd, som er velegnet til klubbens forskellige sejladsaktiviteter. H-båden er en klassebåd og kan ofte ses rundt på Limfjorden.

Klubben har fået mulighed for at anskaffe båden efter at Friluftsrådet i 2018 meget velvilligt har givet klubben mulighed for at købe en moderne og sikker sejlbåd. H-båden står nu klar til at blive taget i brug sammen med klubbens to øvrige klubbåde.

Klubbens bestyrelse, kapsejladsudvalg og sejlerskole drøftede i foråret 2018 efter at pengene var bevilliget drøftet, hvilken bådtype klubben skulle vælge til sine aktiviteter. Valget faldt den gang blnadt fire forskellige sejlbåde  H-båden. Den er forholdsvis billig i anskaffelse. Den findes i mange kvaliteter på brugtbåds markedet. Der sejler mange af dem rundt om i Danmark. H-båden sejles normalt af tre til fire personer. Båden har tre sejl – storsejl, fok og spiler. Den er lidt over otte meter lang og lidt over to meter bred. Båden er ret nem at håndtere på vandet og er interessant for såvel uøvede og øvede sejlere.

Der er glædeligvis en stigende interesse for vandsportsaktiviteter og sejlads. Vi ser, at flere familier i disse år vil sejle. Det kommer sig nok af de fantastiske TV programmer med familien Beha og båden Havana og TV tilstedeværelse under VM i jollesejlads i Aarhus i 2018. Det skyldes sikkert også, at der i dag er mange, gode brugte både til salg på markedet for forholdsvis få midler. Den positive udvikling vil sandsynligvis fortsætte de kommende år, da det netop er besluttet at nedsætte bådforsikringsafgiften fra 1,34 procent af bådens forsikringssum til nu en procent.

I Virksund har vi også kunnet mærke den stigende interesse for at sejle. Især har søgningen til sejlerskole og duelighedsundervisning været stigende. Den nye sejlbåd kommer således på det helt rigtige tidspunkt og vil sammen med klubbens to andre klubbåde blive brugt til sejlklubbens mange sejladsaktiviteter, heriblandt seniorsejlads, unge sejlads, pigesejlads og kapsejlads.  Når den ellers ikke benyttes til de faste aktiviteter, tilbydes båden til klubbens medlemmer, så de kan få frisk vind i håret og opleve naturen fra søsiden i Lovns Bredning og Limfjorden – noget af Danmarks smukkeste sejlerfarvand.