Nyhedsbrev december 2018

Virksund er kommet i juledress. Julemanden er i weekenden hejst op i kranen i Virksund og på pladsen ved jollehavnen lyser juletræet flot op, når det er mørkt. Her i begyndelsen af december afholdes julefrokost og 5. december kl. 19 afholder sejlklubben julebanko eller andespil, som det hed i gamle dage. I er alle velkomne til at komme og deltage. Tag gerne børn eller børnebørn med som deltagere. Læs mere om arrangementet her www.virksundsejlklub.dk/2018/10/18/kom-til-julebanko-i-sejlklubben/.

Hvad sker der ellers for tiden?

Samarbejde med andre klubber

11. december afholder Virksund sejlklub, Viborg Sejlklub og Søspejderne i Viborg møde omkring samarbejdet mellem de tre klubber. I efteråret 2018 er et par spæde forsøg på et begyndende samarbejde omkring jollesejlads og børn og unge blevet indledt. Vi vil sammen finde ud af, om der er interesse for at fortsætte og evt. udvikle samarbejdet.

En ny klubbåd er ankommet

Søndag 2. december modtog Virksund Sejlklub en ny klubbåd. H-båden er en fantastisk fin og efterhånden klassisk klassebåd, som er velegnet til klubbens forskellige sejladsaktiviteter, herunder sejlerskole, ungdomssejlads, pigesejlads, seniorsejlads og kapsejlads.  Båden sejles normalt af tre til fire personer, som skal styre storsejl, fok og spiler på båden. Den er lidt over otte meter lang og to meter bredt.

Det har været muligt for klubben at anskaffe båden efter at Friluftsrådet i 2018 frigav midler til køb af en moderne og sikker sejlbåd. H-båden står nu klar til at blive taget i brug sammen med klubbens to øvrige klubbåde.

Der kan evt. ses billeder og læses mere om h-båden og klubbens aktiviteter på www.virksundsejlklub.dk.

Klubkonference afholdt i Vingsted

Sejlklubben har i november deltaget i klubkonference i Vingsted. Klubkonferencen har været afholdt de seneste 10 år. I de mange forskellige workshops på konferencen var bl.a. indlæg om rekruttering og fastholdelse af medlemmer, rekruttering af frivillige og om sejlerskoler. Du kan læse mere om de forskellige indlæg på klubkonferencen her www.sejlsport.dk/mere/klubkonferencen.

Medlemsfordele

Sejlklubben vægter at give fordele til klubbens medlemmer. Fx er den nyindkøbte slibemaskine og støvsuger nu er taget i brug. Kontakt vedrørende brug af maskinen findes under www.virksundsejlklub.dk/klub/slibemaskine-og-stoevsuger/. Du skal vide, at sejlklubben har lavet en aftale med trælastforretningen 10-4 i Viborg om køb af slibepapir til maskinen med rabat, som du også kan læse om på siden.

Kender du i øvrigt tilbuddene i sejlershoppen, som er etableret af Dansk Sejlunion. Prøv og slå op under www.sejlsport.dk/din-union/til-sejleren/medlemsfordele og se om der er noget interessant for dig.

Nedsat forsikringsafgift

Som rosinen i pølseenden skal der også lyde et glædeligt hurra, da Regeringen og Dansk Folkeparti 30. november forbindelse med finanslovsforhandlingerne er blevet enige om at sænke lystbådeforsikringsafgiften. Bådejere, heriblandt alle klubbernes sejlbåde, betaler i dag 1,34 % af forsikringssummen som afgift til staten om året på deres båd. Den såkaldte misundelsesafgift eller lystbådeforsikringsafgift nedsættes med finansloven for 2019 til en procent, hvilket er et lille men positivt skridt fremad for sejlklubber og bådejere i landet. Du kan læse mere under følgende link: www.sejlsport.dk/nyt/2018/11/finanslov-2019-forsikringsafgift-paa-lystbaade-saettes-ned.

I ønskes alle en rigtig god jul og et godt nytår.

Virksund Sejlklub