Sikkerhedspakke er nu bragt i havn.

Virksund Sejlklub vægter sikkerhed til søs og har som følge heraf nu anskaffet en sikkerhedspakke. Tidligere i 2018 informerede vi om, at klubben havde ansøgt om midler til indkøb af en sikkerhedspakke til klubbåden – Virksundtøsen. Frie midler fra DIF og DGI foreningspujle har nu gjort det muligt at anskaffe pakken. Hele finansieringen er netop sket gennem puljemidlerne.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er IMG_1493-1024x768.jpg

Sikkerhedspakken omfatter opdateret redningsveste, redningsudstyr og sikkerhedsudstyr, heriblandt AIS og VHF udstyr.

AIS er et digitalt signal, der udsendes af alle større skibe, samt mange, men ikke alle lystfartøjer. AIS signalet sendes som et VHF signal og har en rækkevidde på typisk 7-10 sømil, afhængig af antennehøjde, vejr osv.

Sikkerhedsudstyret vil indgå i klubbådens udrustning og kan og skal benyttes under sejlads med båden samt kunne benyttes i undervisningen på sejlerskole, under pigesejlads og på duelighedskursus mv.