Deltag i kapsejladskursus.

Virksund Sejlklub afholder som annonceret kapsejladskursus 27. april og 28. april (er flyttet fra 3. og 17. maj). Kapsejladskursus vil begge dage blive afholdt som et mix af teori og praktisk sejlads.

Sæt kryds i kalenderen.

Som skipper kan det være en god anledning til at sejle med din besætning. Du kan også deltage uden båd og komme og ønske at sejle som gast. Vi starter i klubhuset og slutter på fjorden.

For at deltage med enten båd og besætning eller som gast er tilmelding nødvendig inden 20. april til jenskofoed@live.dk, telefon 31313310 eller kristian@broenscounsult.dk, telefon 20141733. For klubbens medlemmer er det gratis at deltage i kursus.

Begge kursusdage starter vi kl. 10 og slutter omkring kl. 16. Vi vil sætte fokus på at udvikle en trim guide for hver enkelt båd og afprøve den i praksis, uanset om det på dagen er let vind, mellem luft og hård vind. En, to eller tre tuschpenne i forskelige farver eller taperuller bør medbringes af hver skipper. Vi vil komme med råd om, hvordan vi sætter riggen på din båd. Endelig vil vi sætte fokus på opgaverne for bådens besætning under sejlads. Vi afprøver tingene in real life på vandet i forbindelse med starter og mærkerundinger.

På den anden kursusdag vil vi sætte fokus på valg af taktik på banen. Hvilke beslutninger skal du træffe sammen med din besætning, før du starter. Vi vil tale om, hvordan du sammen med din besætning registrerer og udnytter vindspring og sejle efter ticklers. Vi vil tale om måder hvorpå vi kan runde et kapsejladsmærke og hvordan man skifter gear i en sejlbåd rundt om et mærke. Endelig kommer vi rundt om emnet de bedste startmanøvrer og starter.

Jo, flere som ønsker at deltage i kursus, jo, mere får vi alle ud af det på fjorden.