Virksund sejlklub afholder kapsejladskursus.

Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is deprecated since version 3.5.0! Use elementor/widgets/register instead. in /customers/d/7/9/virksundsejlklub.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5758 Deprecated: Funktionen Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type har været forældet siden version 3.5.0! Brug register i stedet. in /customers/d/7/9/virksundsejlklub.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

Virksund Sejlklub afholder kapsejladskursus. Vi gennemfører som annonceret kapsejladskursus 27. april og 28. april (er flyttet fra 3. og 17. maj). Kapsejladskursus vil begge dage blive afholdt som et mix af teori og praktisk sejlads.

Sæt kryds i kalenderen.

Som skipper kan det være en god anledning til at sejle med din besætning. Du kan også deltage uden båd og komme og ønske at sejle som gast. Vi starter i klubhuset og slutter på fjorden.

For at deltage med enten båd og besætning eller som gast er tilmelding nødvendig inden 20. april til jenskofoed@live.dk, telefon 31313310 eller kristian@broenscounsult.dk, telefon 20141733. For klubbens medlemmer er det gratis at deltage i kursus.

Begge kursusdage starter vi kl. 10 og slutter omkring kl. 16. Vi vil sætte fokus på at udvikle en trim guide for hver enkelt båd og afprøve den i praksis, uanset om det på dagen er let vind, mellem luft og hård vind. En, to eller tre tuschpenne i forskelige farver eller taperuller bør medbringes af hver skipper. Vi vil komme med råd om, hvordan vi sætter riggen på din båd. Endelig vil vi sætte fokus på opgaverne for bådens besætning under sejlads. Vi afprøver tingene in real life på vandet i forbindelse med starter og mærkerundinger.

På den anden kursusdag vil vi sætte fokus på valg af taktik på banen. Hvilke beslutninger skal du træffe sammen med din besætning, før du starter. Vi vil tale om, hvordan du sammen med din besætning registrerer og udnytter vindspring og sejle efter ticklers. Vi vil tale om måder hvorpå vi kan runde et kapsejladsmærke og hvordan man skifter gear i en sejlbåd rundt om et mærke. Endelig kommer vi rundt om emnet de bedste startmanøvrer og starter. 

Jo, flere som ønsker at deltage i kursus, jo, mere får vi alle ud af det på fjorden.

Vi starter nyhedsbrevet med aktiviteterne. Kapsejlads- og regeludvalg har besluttet at flytte regelaften fra den 10. april til den 24. april, så Jan Stage fra Dansk sejlunion kan komme til Virksund. Han er en meget anvendt international kapsejladsdommer og vil fortælle om tolkningen af visse kapsejladsregler. Læs mere på www.virksundsejlklub.dk. Målerudvalget står klar til at måle sejl og både ind 13. april i Virksund.  Målerudvalget har fået fat i en bådvægt, så både kan vejes. Sejlklubben arrangerer kapsejladskursus to hele dage – 27. april og 28. april. Her vil være en blanding af teori og praktik. Råd om rig, fart, taktik er emner på kursus. For at deltage med båd og besætning er tilmelding nødvendig inden 20. april til jenskofoed@live.dk, telefon 31313310 eller kristian@broenscounsult.dk, telefon 20141733.

 

24. april kl. 1815, lige før Jan Stage går på podiet kl. 1900 vil kapsejladsudvalget informere om årets kapsejladser. Tilmelding af både vil samtidig finde sted. Læs mere på www.virksundsejlklub.dk. Onsdagssejladserne starter med Tune Up onsdag den 1. maj. Som sidste år starter vi med skippermøde kl. 1825. Første løb skydes i gang 1850. Antallet af løb afhænger af antallet af tilmeldte både. Såfremt der tilmeldes et tilstrækkeligt antal Maxi sejlbåde, så laves der i år et selvstændigt Maxiløb. Læs mere om kapsejlads her.

Som noget nyt i år vil onsdagssejladsen 19. juni – i den lyste del af året – blive ændret til Rotholm rundt, såfremt vejrudsigten er tilfredsstillende. Resultatet af sejladsen vil indgå i årets samlede løb.

Der startes med børn og unge sejlads på Nørresø i Viborg. Der afholdes intro 23. april kl. 17. FDF Sejlercenter ligger bro og faciliteter til rådighed og samarbejder med Viborg sejlklub og Virksund Sejlklub om denne nye aktivitet. Der startes op fra bunden og alle børn og unge samt deres forældre er velkommen til at høre mere om aktiviteterne i Viborg. Der er oprettet en facebook side – ”ungesejlads i Viborg”, hvor man kan følge med i forberedelserne. Gå ind og se.

29. april afholdes introduktion eller opstart til pigesejlads 2019. I kan læse mere om pigesejlads her

30. april kl. 1830 afholdes introduktion til Virksund Sejlklubs sejlerskole. Læs mere i program Virksund Sejlklubs sejlerskole 2019.

I marts gennemførte sejlklubben kursus i motorlære. 11 deltog i aktiviteten, hvor Klaus Nielsen og Carsten Overgaard øsede deres viden og erfaring ud over deltagerne. Et fantastisk godt initiativ, som ser ud til at blive gentaget senere.

Sejlklubben har deltaget i Dansk Sejlunions generalforsamling. Det vigtigste herfra, set i et snævert Virksund perspektiv, var beslutningen om at fastholde de 13 kredse. Jeg har et håb om, at denne beslutning kan være startskuddet til at give kredsene mere ansvar og flere forpligtigelser i fremtiden.

Vild med Vand aktiviteten havnens dag finder sted lørdag den 25. maj. Planlægningen er for længst startet, og alle, som er interesserede i at deltage i forberedelserne og aktiviteterne bør melde sig til formændene for henholdsvis havn og sejlklub. Jeg tror på, at vi får en rigtig spændende dag. Vi starter med at indvie dagen kl. 10 og slutter aktiviteterne kl. 14. Netop kl. 14 starter Muslingefestivalen i Sundstrup.

Hvis jeg går lidt ind i næste måned, afholder Skive havn 150 års jubilæum lørdag den 4. maj. Samme dag afholder Virksund havn og sejlklub standerhejsning i Virksund.

Virksund Sejlklub

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *