Nyhedsbrev for maj

Velkommen til maj måneds nyhedsbrev. Vanen tro samles op på nogle af de ting, som sker i og omkring Virksund Sejlklub.

Vi begynder derfor denne måneds overflyvning med standerhejsning 4. maj. Vi tror på, at det bliver godt vejr og masser af solskin for så plejer der at være mange til stede. Sang, tale, signalflag på både, klubstander og Dannebrog, der står og vejer i vinden, er de normale ingredienserne i denne standerhejsningscocktail.

3., 4. og 5. maj er der ligeledes havnejubilæum i Skive. Når det nævnes her, skyldes det, at der bl.a. bliver reklameret for de seks havne som findes i Skive kommune, heriblandt Virksund Lystbådehavn. Der er udarbejdet plancher, opslag og fotostater over de forskellige havne. Virksund Lystbådehavn er til stede på havnens i Skive med repræsentant.

Virksund Sejlklub er blevet velkomst klub, fordi vi gerne vil gøre noget særligt ud af nye medlemmers oplevelse af, at blive en del af vores forening. Vi vil bl.a. gerne sørge for at nye medlemmer mødes med et smil, når de kommer første gang og får lidt at vide om foreningen. Et andet eksempel fra Virksund Sejlklub er mentorordningen og ordningen omkring venskabsbåd. Et tredje eksempel er vores modtagelse af gaster til onsdagssejlads, som vil blive budt velkommen til at sejle med. Når man er velkomstforening, så er man del af et landsdækkende netværk med mere end 65 foreninger under DGI. Der er sat klistermærke op på Sejlklubbens tavle i klubhuset.

Aktiviteterne er i skrivende stund allerede i gang. Sejlklubbens H-båd er sat i vandet. Virksundtøsen er ligeledes prøvet af. Der er afholdt intro for børn og unge sejlads i Viborg. 30 børn og forældre var mødt frem og den første sejltur fandt sted 30. april. Praktisk duelighedsundervisning er i gang. Alle kursisterne bestod glædeligvis den teoretiske prøve. Der er eksamen i praktisk duelighed for de ni kursister i juni. Dejligt, at der er skippere, som står til rådighed i undervisningen. Intro aften for pigesejlads og sejlerskole har også fundet sted. Der er et imponerende flot fremmøde. Det lover godt for fremtiden! Netop i dag – den 1. maj – sejles den sædvanlige tune-up sejlads forud for onsdagssejladserne. Det bliver et godt år.

Her til sidst vil jeg lige slå på tromme for Vild med Vand arrangementet havnens dag. Den afholdes lørdag den 25. maj i Virksund med start kl. 10.