Nyhedsbrev oktober 2019 – vinteraktiviter på vej

Oven på sidste års fantastiske højtryksvejr, hvor vi få gange måtte skifte de korte bukser og T-shirts ud med varmere outfit, så er vi i år tilbage i mere normale vejrtilstande. Ikke desto mindre er sejlersæsonen 2019 afviklet på en meget tilfredsstillende måde.

Virksund Sejlklub har i september indgået samarbejdsaftale med Cafe Virksund i september. Vi håber, at aftalen bliver til gavn for både cafe og sejlklub. Vi vil opfordre alle i sejlklubben til at støtte cafeens aktiviteter. I oktober afholdes bl.a. vinsmagning for alle interesserede.

I uge 37 blev den traditionsrige mandetur gennemført. Turen gik i år til Lemvig og tilbage igen. Det mest mindeværdige på turen var den blæsende vestlige kuling og dagturen fra Lemvig til Thyborøn. Ti sejlbåde og motorbåde drog afsted onsdag morgen mod Sillerslev som første pitstop. Næste stop var Lemvig længere mod vest. På vejen mødte vi det store felt af træskibe, som hvert år bruger en uge på at sejle Limfjorden rundt. Vi kom også til at mærke Nissum Brednings bølger og vind. Det blæser mere vildt derude. Fra Lemvig tog vi fredag morgen VLTJ til Thyborøn. Vi fik en overordentlig god dag. Tænk, at thyborønboerne kan sælge traktorbusture i byen. Michael, som kører traktoren, gav os en meget levende og interessant historie om byens, havnens og fiskeriets aktiviteter. Lørdag gik det mod øst med slæk på skøderne til Glyngøre. Sidste stræk tilbage til Virksund blev sejlet på lidt over tre timer. Tak for en god tur.

I år blev der også gennemført en pigetur, som afslutning på pigesejlernes sæson. Der har deltaget mange voksne piger i sejlads i 2019 og på pigeturen til Skive var der også fin tilslutning. Ved ankomst til Skive var der bl.a. arrangeret fællesspisning og besøg på træskibene, som lørdag ligeledes var nået til Skive på deres tur rundt i Limfjorden.

Sejlersæsonen kulminerer normalt i september. I år tog september sin begyndelse med at nogle enkelte medlemmer assisterede med at afvikle sejlsportsligastævne over en weekend i Skive. Det er overordentligt tilfredsstillende, at vi kan mobilisere medlemmer til at assistere med stævneafvikling i andre byer.

En enkelt sejlbåd fra Virksund deltog i Limfjordskredsens kapsejlads i Nykøbing Mors. Fjordfæseren, som hovedkapsejladsen hedder, afvikles normalt i første hele weekend i september. Der blev sejlet knapt 40 sømil op til Doverodde gennem Sallingsund og tilbage igen. Det er altid en fantastisk oplevelse at sejle rundt om Jegindø og Lindholm på vej mod Doverodde. Det er både et dejligt sejlerfarvand og leverer samtidig lidt mere navigation, når vi skal søge at sejle korteste linjer gennem det snævre farvand.

14 dage senere blev DJS Cup afviklet. Vejret var perfekt -næsten for perfekt, for dagen var præget af forholdsvis lidt vind. Der kom 17 sejlbåde til kapsejladsen. Det samme antal både, som i 2018. Der blev sejlet ca. 25 sømil i Lovns Bredning. En af de fine ting ved kapsejladsen er, at man kan overskue hele feltet af sejlbåde i Lovns, mens sejladsen finder sted. De første både kom i mål kl. 1530, mens de sidste både sejlede ind i Virksund Lystbådehavn kl. 1745. Efter præmieoverrækkelse ud for klubhuset i det fri, var der arrangeret aftenspisning i klubhuset. Cafe Virksund havde disket op med en velsmagende hovedret. Ca. 40 sejlere og familier deltog og hygge sig underspisningen. Vi kan allerede bekendtgøre, at kapsejladsen finder sted i samme weekend i september i 2020. Det kan være en god ambition, at flere planlægger at deltage.

Den sidste onsdag i september blev tredje og sidste sejlads i Virksund Mester afviklet. Da det bliver mørkt allerede kl. 1930 blev denne sidste onsdagssejlads i år forholdsvis kort.  De tre sejladser i Virksund Mester havde tre forskellige vindere og gav et tæt placeringskamp i år. Klubmesterskabet blev afviklet i perioden maj til september. Der blev sejlet hele 13 kapsejladser i tre løb under varierende vindforhold. Se alle resultater på https://www.virksundsejlklub.dk/kapsejlads/kapsejladsresultater-i-virksund-sejlklub/

Kapsejladssæsonen afsluttes formelt med præmieaften 13. november i klubhuset.

Børn og unge sejlads på Nørresø slutter 8.oktober. Forældre er inviteret til drøftelse af første sæson i FDF Sejlercenter denne dag. Der har deltaget mellem 10 og 15 børn i vandaktiviteterne.

I oktober bliver de fleste både taget op af vandet. Vinteraktiviteterne er ved at blive planlagt og kan ses på https://www.virksundsejlklub.dk/din-klub/klubbens-aktiviteter-og-begivenheder/.

God båd optagning til alle.