Præmieaften med interessant temadrøftelse

Præmieaften blev afholdt sammen med interessant drøftelse om onsdagssejladser. Øl, kaffe og kager stod klar på bordene, da vi ankom til klubhuset i Virksund. Der var dækket op til den årlige præmieaften. Knap 20 medlemmer valgte at tage mod tilbuddet. Jørgen Christiansen fra Kapsejladsudvalget stod klar i Virksund med præmier mv.

Sjov og alvor går hånd i hånd
“Det skal altid være skægt at deltage, men når vi først er på vandet, så er det alvor”. “Vi skal tage udstrakt hensyn til hinanden”. “Vi skal fortsat passe på hinanden på vandet”. En blandet cocktail af udsagn fra drøftelsen. Sjov og alvor, hjælp, udstrakt hensyn til hinanden på banen, samt socialt samvær og hygge i klubhuset er nogle af indgredienserne i onsdagssejladserne.
Der blev, som vanligt, sejlet om onsdagen fra begyndelsen af maj til slutningen af september. Så grundlaget for at udpege 1., 2. og 3. pladserne i klubmesterskabet, Virksundmesterskabet og Rotholm Rundt på tid var helt klart i orden. Alle resultater af årets sejladser og de samlede resultater fra de enkelte sejladsserier kan åbnes her

Trut i hornet for pigerne
Forinden uddelingen blev truttetøserne – Vibeke og Susanne – takket for deres indsats med starter og måltagning. Alle sejlerne sætter stor pris på, at de begge – og med Mary Ann, som stand in – hjælper med at få afviklet kapsejladserne på bedste måde. Stor tak fra sejlklubbens sejlere!

Placeringerne.
I 1. løb – de mindre sejlbåde – vandt Blues både klubmester og Virksundmester titlen, efterfulgt af Keep It Simple og Svante.
I 2. løb – Maxi løbet – vandt Brisen III begge gennemgående sejladsserier, efterfulgt af Sky Bird og Birdsong. I 3. løb – de større sejlbåde – blev Olivia vinder i begge sejladsserier efterfulgt af Solama og Aloha.
I Rotholm Rundt sejladsen på tid vandt Blues foran Olivia. Sejltiden var i år på lidt under fire timer og sat i oktober.

Sovsekanden i spil
Posidons afdankede kande blev ikke overraskende tildelt skipperen på Tøsen, som deltog i årets mest spektakulære hændelse ud for Virkund. En kraftig tordenbyge med en masse down wind fra alle retninger og en voldsom bølgeformation – skabt af vinden -forårsagde, at Tøsen blev helt ustyrbar. Helt uforvarent og uden mulighed for kursændringer styrede båden ind på grund på Odden. Flot, så det ud, men næppe ret morsomt at deltage i.

Onsdagssejladser til debat
På kapsejladsudvalgets vegne stod Jørgen Christiansen som ordstyrer for drøftelsen om sejlklubbens onsdagssejladser.
Hvordan får vi flere til at sejle om onsdagen, var aftenens hovedspørgsmål? Vi drøftede hvordan vi i fællesskab kan begejstre flere nye sejlere til at begynde at sejle om onsdagen. Bo Nissen satte hovedet på sømmet med at sige: “Er vi gode nok til at fortælle, hvad kapsejlads kan give nye sejlere”?
Det blev aftalt, at kapsejladsudvalget skal se på, om der kan laves et løb for nye sejlere. De skal videre overveje, hvordan dette løb kan placeres i forhold til øvrige løb, så vi andre kan tage udstrakt hensyn til nye sejlere.
Den tilbagevendende snak om løbsinddeling blev også diskuteret. det blev videre drøftet om vi også kan udnytte oktober til sejlads. Kapsejladsudvalget fik på den baggrund til opgave at komme med forslag til nye mulige løbsinddelinger og mulige sejladsserier. det blev aftalt, at vi vil drøfte kapsejladsudvalgets oplæg under regelaftenen i april 2020.

Alt i alt en rigtig god og åben drøftelse, som afspejlede, at næsten alle 20 medlemmer havde en holdning til emnet. Tak for en fint arrangement.

Næste arrangement i Sejlklubben er julebanko 15. december kl. 15. Alle er velkomne.