Godt nytår, første nyhedsbrev 2020

Godt nytår skal lyde herfra til alle i og omkring Virksund Sejlklub. Et nytår som varsler et nyt årti.

Jul og nytår er traditionernes tid. Det er bl.a. i disse stunder, at vi finder livets fine øjeblikke, blandt familie og venner. Det er også tidspunktet, hvor vi ser tilbage på året, der gik og ser frem mod året, der kommer.

Efter lige at have forladt startsnorene til 2020, håber sejlklubben på et godt nyt år med dejligt vejr og mange gode fællesaktiviteter og sammenkomster, der kan fæste sig som positive erindringer. I sejlklubben vil vi søge at fastholde vores alsidige aktiviteter og fortsat søge at skabe tilbud, som kan målrettes familier med børn og unge. De unikke ved sejlsport er nemlig, at familier kan dyrke aktiviteterne sammen eller hver for sig. Der er således lidt for enhver smag. Dansk Sejlunions strategi tilskynder til flere aktiviteter og formater på vandet og at sejlklubberne er drivkraften bag disse. Det kan i tilgift give mere liv i havnen og på vandet – og måske flere medlemmer.

I 2020 skal vi også i sejlklubben blive bedre til at fortælle om mulighederne som sejler. Det koster meget lidt at komme ud og sejle. Sejler du med som besætning, er udgifterne minimale. Låner du dig frem og sejler i klubbådene, koster det måske lidt mere. Lidt dyrere bliver det, hvis du vælger at investere i din egen brugt båd. Den kan dog erhverves for meget billige penge. Så alt i alt er det vigtigt at forsøge at aflive, at sejlads er en millionærsport.

Sejlklubbens aktiviteter er faktisk allerede i gang og har været det siden efteråret. Duelighedsundervisningen, som foregår sammen med Viborg Sejlklub, er allerede ved at være halvvejs. Første nye aktivitet i 2020 er den årligt tilbagevendende nytårsparole 8. januar. Denne startaktivitet på året er efterhånden ved at være etableret som en indgroet og fast tradition i Virksund. Jeg håber, at alle inviterede har lyst til at deltage i dette arrangement.

1. februar 2020 afholdes sejlklubbens generalforsamling. Dagsorden og forslag til vedtægtsændringer findes på https://www.virksundsejlklub.dk/. Jeg vil opfordre så mange af sejlklubbens medlemmer som muligt at møde op og deltage i diskussionerne om, hvordan sejlklubben fortsat bør udvikles.

Vi ses på kajen og vandet i 2020.