April 2020 nyhedsbrev om klargøring og søsætning

For nøjagtig et år siden i april 2019 kunne jeg skrive, at nu er vi tæt på sejlersæsonens take off.

Helt så skråsikker kan jeg ikke være i april 2020. Vi starter mere blødt. Indtil videre er alle klubbens aktiviteter indstillet. Vi vil selvsagt først åbne for aktiviteterne igen, når vi fra centralt hold får nye anvisninger på at kunne genåbne. Statsministeren sagde på pressemøde 30. marts, at vi skal holde ud lidt endnu. Vi skal stadig være forsigtige i vores omgang med andre mennesker og minimere risikoen for smittespredning. Hun åbnede forsigtigt en kattelem og sagde, at samfundet måske kan begynde at åbne efter en kontrolleret plan efter Påske, hvis tendensen i smittetilfælde ikke ændrer sig drastisk i negativ retning.

Tords den mere optimistiske tone fra Statsministeren, så gælder de midlertidige forbud fortsat mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet. Forbuddet er foreløbigt gældende indtil den 13. april 2020.

Vi skal nok komme ud og sejle

Jeg tror, at vi nok skal få bådene i vandet, medmindre der kommer yderligere restriktioner på at være sammen. Det er jo helt evident, at et af de mere sikre steder at befinde sig i disse tider er en båd på vandet. Blot man kun sejler sammen med sine allernærmeste familie.

Mange er i gang med at klargøre båd til søsætning, så de kan komme ud i en mere saltvandsbehagelig og sejlerglad situation. Nogle har dog valgt at lade båden forblive i vinterdvale. Det er den enkeltes bådejers eget valg. Blot skal vi alle fortsat respektere de midlertidige forbud  under klargøring og søsætning.

Alle, som sliber, pudser og polerer både i Virksund i disse dage, ser dog ud til at respektere myndighedernes anvisninger for at minimere smittefaren.

Vis hensyn under søsætning

Vi skal også huske at tage hensyn til kran-teamet. Søsætning skal derfor ske under hensyntagen nedenstående råd fra Dansk Sejlunion og FLID:

• Udvis respekt og hold god afstand til hinanden – min. 2 meter.
  • Udvis særlig forsigtighed overfor havnens personale og/eller dem der står for selve bådhåndteringen.
  • Bliv udendørs.
  • Undgå at være flere sammen og at forsamles i grupper på mere end 10 personer.
  • Følg Sundhedsstyrelsens anvisninger til god håndhygiejne – vask hænder, sprit ofte hænder af og nys/host i ærmet.
  • Vær opmærksom på, at havnekontorerne på kommunale Havne kan være lukkede og at søsætning, der varetages af kommunalt havnepersonale måske ikke gennemføres pt.
    Nogle foreningsdrevne havne har efter anvisning fra deres kommune udskudt søsætning til efter den 30. marts. Andre havne, der bruger private kranfirmaer – gennemfører bådisætning med skærpede sikkerhedsforanstaltninger.

Støt Cafe Virksund

Cafe Virksund er begyndt at servere take away i weekenderne og i uge 15 – Påskeugen. Jeg vil her opfordre alle til at tænke på om muligt at støtte Cafeens aktiviteter, så den kan fortsat have åbent på den anden side af smitte-krisen.

Jeg håber, at det snart begynder at lysne, så vi kan komme i gang med vores aktiviteter i den bedste del af året – sejlersæsonen.