Kapsejladsudvalget informerer om kapsejladser i år

Kapsejladsudvalget har afholdt møde 2. marts og drøftet årets kapsejladsaktiviteter.

Alle kapsejladsaktiviteter planlægges fortsat og lægges i sejlklubbens kalender, men indledes først, når de midlertidige forbud, anvisninger og restriktioner ophæves. Da alle aktiviteter indtil videre er indstillet, er regel- og kapsejladsaften selvsagt også aflyst. I kan derfor orientere jer om datoer og rammer for sejladser i dette referat.

Kapsejladskalender:

Tune Up / opstart onsdag finder sted 29. april. Sidste kapsejlads inden sommerferien er onsdag 24. juni. Første kapsejlads efter sommerferien bliver onsdag 5. august. Sidste kapsejlads i sejlersæsonen bliver onsdag 30. september. VM eller rettere Virksund Mester sejladserne afvikles henholdsvis 8. juni, 26. august og 30. september. Le-Mans sejladsen gennemføres onsdag 9. september.

DJS Cup finder sted lørdag 19. september.

Løbsinddeling:

Der bliver som vanligt tre løb, to løb uden spiler og et løb med spiler. Maxiløbet udgår grundet få deltagere. I spilerløbet, indføres en max. vindstyrke for netop spilersejlads. I vindstyrker over max. vindstyrken benyttes mål uden spiler.

Handicap-mål eller DH problematikken:

Det har altid været og vil altid være til diskussion. Hvilke måleregler skal vi benytte til at udmåle tider og resultater. Vi har igennem flere år anvendt GPH mål under onsdagssejladserne, som beregningsgrundlag for kapsejladstider og – resultater. Vi har selv drøftet emnet internt og også drøftet emnet med andre klubber. Stort set alle andre sejlklubber har enslydende udfordringer med at benytte GPH måltal. Vi går derfor tilbage til TACIL-,TACIM- og TACIH-målene. Det betyder, at kapsejladsudvalget har lidt mere bøvlet i planlægningen, men resultatet bør blive lidt mere retfærdigt. Alternativt vil der blive regnet på det svenske handicapsystem SRS, som umiddelbart ser mere retfærdigt ud. Udfordringen er her imidlertid, at ikke alle både er indmålt efter dette system. Oplægget skulle have været præsenteret på regelaftenen, men udgår nu.

DJS Cup:

DJS-Cup 19. september gennemføres med triple trekantbane som de foregående år, da sejlerne angiver at det er en meget sjov form for sejlads som de glæder sig til at deltage i.