Status omkring Corona situationen

DIF har i Påsken gennemført drøftelser med Regeringen om en evt. genåbning af visse foreningsaktiviteter. DIF har desværre ikke opnået Regeringens godkendelse af en begrænset genåbning af sejlsporten og andre udendørsidrætter.

Derfor gælder de i denne artikel nævnte retningslinjer og opfordringer om indstilling af al klubaktivitet – indendørs, udendørs og på vandet – fortsat frem til den 10. maj, eller til andet evt. bliver meldt ud.

De enkelte sejlere opfordres til at tage hensyn og tænke sig om. Du kan læse mere om og følge med i udviklingen omkring alle forholdsreglerne ved at trykke på dette link: dansksejlunion.dk

I forhold til den enkelte sejler og bådejer opfordrer Dansk Sejlunion dem alle om at være meget opmærksom på regeringens og myndighedernes retningslinjer og opfordringer – det gælder fx om ikke at være tæt sammen med nogen, der ikke er fra samme husstand, og at holde afstand, når man mødes. Alle opfordres til at tænke sig om og tage størst muligt hensyn.

På den baggrund har Dansk Sejlunion følgende opfordringer og anbefalinger til sejlere:

• Sejlere opfordres til ikke at sejle ved den mindste mistanke eller risiko for smitte
  • Sejlerne opfordres til at holde høj hygiejnestandard, vise hensyn over for andre, holde afstand på land og undgå at samles i grupper på flere en 10 personer.
  • Enmandsjoller, SUP og windsurfere kan sejle, men hverken på land eller på vand bør der samles grupper større end 10 personer.
  • Tomandsjoller kan sejle med familiemedlemmer eller med fast makker.
  • Kølbåde og motorbåde kan sejle med familiemedlemmer – eller på tomandshånd med fast makker.
  • Vær opmærksom på Forsvarskommandoens råd om sejlads (gengivet herunder).

Ved ophold i båden eller på havnen, må man holde afstand til andre sejlere og bådejere.

Vi har alle et medansvar for hurtigst muligt at få smitterisikoen under kontrol og udvise det nødvendige samfundssind.

Sejlerfamilier bør ikke medvirke til at gennemføre privat træning af børn og unge. Dels er det Dansk Sejlunions vurdering, at risikoen er stor. Men vi er også bekymrede over det dårlige signal, sejlerne derved kunne komme til at sende til vores omverden. Det kan tolkes som om, sejlerne ikke viser hensyn. Andre borgere kan ikke se forskel på, om aktiviteten er privat eller en klubaktivitet. Derfor risikerer vi skade på klubbernes og sejlsportens omdømme, hvis private ikke følger vores opfordringer.