20. april, opdatering af Corona tiltag

Fra 20. april har Dansk Sejlunion offentliggjort nye anvisninger for, hvordan man som sejler skal forholde sig til Corona situationen.

DIF åbner op for udendørsaktiviteter- nu må der igen trænes i sejlklubberne – højst ti ad gangen.

I kan læse om de generelle anvisninger på DIF hjemmeside. I kan læse mere om alle Dansk Sejlunions anvisninger her.

Nedenfor er specifikke forhold og uddrag kopieret fra Dansk Sejlunions hjemmeside.

Udendørs – på havnen

Forbuddet mod at forsamles i større grupper end 10 personer skal overholdes. Forældre og trænere tæller med. Hvis der er behov for, at flere end 10 sejlere eller surfere tager på vandet fra samme havn, strand eller slæbested, bør klubberne planlægge dette, så der hverken ved tilrigning, søsætning eller hjemkomst bliver problemer i forhold til de 10 personer – fx på slæbestedet.

Dette giver mulighed for, at fx en træner eller instruktør kan give instruktioner eller briefinger til grupper på 9 personer ad gangen (forudsat afstand på 2 meter) i land.

Der er også mulighed for klargøring og søsætning af klubbåde, så længe 2-meter begrænsningen og 10 personers påbuddet overholdes.

Mulige udendørs aktiviteter – på vandet

Dansk Sejlunion vurderer, at følgende aktiviteter kan gennemføres inden for myndighedernes retningslinjer – på betingelse af, at forbuddet mod at forsamles i større grupper end 10 personer overholdes, og at der bør holdes afstand på 2 meter til andre:

• Sejlads, træning eller undervisning for erfarne sejlere i Optimistjoller, andre enmandsjoller, SUP, windsurfere samt tomandsjoller (med fast makker) og kølbåde med to personer (med fast makker) eller familier
  • Mini-konkurrencer i klubregi for små grupper af joller, windsurfere eller kølbåde (1-2 personer eller familier). Hvis flere ønsker at deltage, kræver det planlægning, gruppeopdeling, forskudt afgang/ankomst fra/til havn etc.
  • Prøver i fx speedbåd eller duelighed for én elev plus censor ad gangen. (Vi udsender anbefalinger til landets censorer om særlige forholdsregler).

Den enkelte sejler og bådejer

Dansk Sejlunion opfordrer enhver sejler og bådejer til at være meget opmærksom på Regeringens og myndighedernes retningslinjer og opfordringer – det gælder fx om ikke at være tæt sammen med nogen, der ikke er fra samme husstand, og at holde afstand, når man mødes. Vi opfordrer til at tænke sig om og tage størst muligt hensyn.

På den baggrund har Dansk Sejlunion følgende opfordringer og anbefalinger til sejlere:

• Sejlere opfordres til ikke at sejle ved den mindste mistanke eller risiko for smitte
  • Sejlerne opfordres til at holde høj hygiejnestandard, vise hensyn over for andre, holde afstand på land og undgå at samles i grupper på flere en 10 personer – hverken på land eller på vandet.
  • Enmandsjoller, SUP og windsurfere kan sejle.
  • Tomandsjoller kan sejle med familiemedlemmer eller med fast makker.
  • Kølbåde og motorbåde kan sejle med familiemedlemmer – eller på tomandshånd med fast makker.
  • Vær opmærksom på Forsvarskommandoens råd om sejlads (gengivet herunder).

Regeringen henstiller også til, at der ikke foretages rejser til udlandet. Det gælder også sejlads til fx Sverige og Tyskland.

Ved ophold i båden eller på havnen, må man holde afstand til andre sejlere og bådejere.

Vi har alle et medansvar for hurtigst muligt at få smitterisikoen under kontrol og udvise det nødvendige samfundssind.