Corona Cup indstiftes

Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is deprecated since version 3.5.0! Use elementor/widgets/register instead. in /customers/d/7/9/virksundsejlklub.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5758 Deprecated: Funktionen Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type har været forældet siden version 3.5.0! Brug register i stedet. in /customers/d/7/9/virksundsejlklub.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

Corona Cup

Den planlagte opstart af onsdagssejladser er kalender fastsat til onsdag den 29. april. Indtil videre og frem til 10. maj vil disse sejladser blive gennemført under de nugældende Corona anvisninger, og blive gennemført som enten single hand eller double hand sejladser. Skippermøde tilrettelægges i henhold til de forskellige anvisninger om bl.a. at samles og holde afstand. Efter 10. maj vil vi selvsagt atter tage bestik af situationen.

Kapsejladsudvalget har ved siden af onsdagssejladserne besluttet at indstifte en Corona Cup. Den består af to nye distancesejladser på tid, som supplerer Rotholm rundt sejladsen.

To nye og kortere sejladser på tid

Den ene nye sejlads vil have en distance på 10 sømil og gå frem og tilbage til turbøjen ved Theas Have.

Den anden nye sejlads vil have en distance på 13,3 sømil og vil følge turbøjerne ved henholdsvis Theas Have og Lundø. Omsejlingsretningen er her valgfri, så du efter vindretning kan vælge at passere Lundø før Theas have eller omvendt.

I kan se distancer mv. på de to sejladser her: Corona Cup sejladser 2020

Altså en perfekt sejlads til en aften sejlads eller en søndags sejltur på to til tre timer med familien eller med en af de faste gaster, jævnfør Corona anvisningerne.

Indsend billeder og tider

Reglerne er enkle, de følger samme regelsæt som Rotholm rundt. Man tager et billede og en tid, når man krydser start- og mållinje ud for Virksund, samt når man passerer turbøjerne. Billederne kan være af den aktuelle bøje eller af skærmen på kortplotteren. Blot skal der være et korrekt tidspunkt med på billedet.

Dokumentationen sendes til Jørgen Christiansen, enten som SMS eller som mail. Sejladsen vil herefter blive lagt ind i en resultatliste, der lægges ind på hjemmesiden under kapsejladsresultater. Siden vil løbende blive ajourført.

Udregning af tider

Som noget nyt vil der blive udregnet tre forskellige handicaptider på resultatlisten. Kapsejladsudvalget har på baggrund af vinterens drøftelse om udregning af resultattider valgt at droppe GPH beregningen til fordel for de vindstyrke afhængige præmietidsberegninger – TACIL, TACIM og TACIH.

I Sverige anvender man en såkaldt SRS-beregning, som vel er en krydsning mellem det gamle LYS tal og vor egen DH måltal. Denne præmietid vil også komme til at figurere på resultatlisten.

Hvorfor nu det? Sagen er, at vi gerne vil have flere erfaringer med de forskellige beregninger af resultattider, og disse sejladser vil være et godt supplement til i de overvejelser, som vi har. Så jo flere der sejler, jo flere resultater har vi at sammenligne.

Vi håber, at I vil bakke op om dette tiltag, så vi trods Corona, stadig kan komme på vandet og dyste.

Kapsejladsudvalget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *