Sejlklubben lever, maj nyhedsbrev

Velkommen til Virksund Sejlklubs nyhedsbrev maj 2020. Nyhedsbrevet udkommer én gang om måneden og har til formål at orientere om klub og hvad der i øvrigt sker rundt om klubben.

Mange både er nu kommet i vandet. Kran-teamet har som vanligt puklet på for at få både i vandet. Vejret har i store dele af april været perfekt for at male og polere og mange sejlere har benyttet denne ideelle situation til at blive sejlklare. Det er i øvrigt glædeligt, at sejlklubbens slibemaskine og skraber med støvsuger er brugt mere flittigt i år.

Cafe Virksund har i øjeblikket åben fredag, lørdag og søndag for take away servering. Mange støtter cafeens gode tag-med-hjem initiativ og vi håber, at der snart kan åbnes for mere.

Ny følgebåd

Sejlklubben har i vinter søgt foreningspuljen om et tilskud til en ny følgebåd – en såkaldt RIB båd. Foreningspuljen har netop givet en delvis bevilling til sejlklubben på ca. halvdelen af prisen på en ny båd. Sejlklubben vil nu gå i gang med at søge andre om tilskud til den anden del af indkøbet.

Mentorordning bliver brugt

Der er også denne vinter kommet nye sejlere til havnen. Hjerteligt velkommen. Må jeg her slå et slag for sejlklubbens mentorordning, som du kan læse mere om her https://www.virksundsejlklub.dk/din-klub/virksund-sejlklubs-mentoransvarlige/

Mere om Corona situationen og vores aktiviteter

Jeg håber, at det snart begynder at lysne, så vi kan komme i gang med vores aktiviteter i den bedste del af sejlersæsonen. Lige nu er det mit håb, at vi får mere positiv information om genåbning mv. efter den 10. maj. Mon ikke det peger i den retning. Indtil videre afventer sejlerskole, pigesejlads og praktisk duelighed på en genåbning af sådanne aktiviteter.

Situationen er ikke så skidt, at den er godt for noget andet! Kapsejladsbøjerne er udlagt af Bøjeudvalget og Dansk Sejlunion har netop fordelt opkrævning på kapsejladslicenser for 2020.

Midt i april gav Dansk Idrætsforbund tilmed foreninger med udendørsaktiviteter lov til at åbne forsigtigt op. For sejlsporten betyder det, at vi herefter kan begynde at sejle om onsdagen fra 29. april med én eller to mand i bådene. Dansk Sejlunion kalder dette mindre genåbningsinitiativ for mini-konkurrence. Trods alt gode tegn, som vi alle febrilsk søger og leder efter.

I respekt for Corona situationen har kapsejladsudvalget også taget initiativ til en ny sejladsserie. Der kan enten sejles ud til turbøjen ved Theas Have og tilbage eller sejles en rundtur til bøjerne ved Theas Have og Lundø. Det kan måske være en god familieaktivitet at bruge et par timer på en sådan selvvalgt sejlads. Du kan tage tid ved start og i mål og bagefter indrapportere dine tider. Du kan læse mere om reglerne herfor i dette link: https://www.virksundsejlklub.dk/kapsejlads/

Bestyrelsen løser fortsat opgaver

En tak skal også lyde til bestyrelsen og den digitale verden, der gør det muligt, at vi i bestyrelsen har en ganske tæt og ofte dialog. Vi forsøger at være på forkant og se ind i alle muligheder i takt med at de gradvise genåbningsmuligheder opstår.

Har du spørgsmål eller gode idéer så tøv ikke med at kontakte Virksund Sejlklub.