Ny følgebåd til sejlklubben

Virksund Sejlklub har i vinter søgt DIF/DGI foreningspuljen om økonomiske midler til køb af en ca. 5 meter lang RIB båd, som kan løfte 4 – 5 personer. RIB står for rigid-hull inflatable boat eller på dansk “stift skrog, oppustelig båd”, d.v.s. en båd med gummi pontoner og en fast V-formet skrog i glasfiber.

For 14 dage siden fik klubben den glædelige besked fra foreningspuljen om at 50.000 kr. var blevet bevilliget.

Sejlklubben har haft et længe næret ønske at erstatte klubbens to ældre fladbundede gummibåde med en noget bedre og mere sikker båd, som kan klare fjordens krabbe bølger i kraftigere vind.

En RIB båd kan bære en påhængsmotor med større trækkraft end gummibådene, og  så kan den hurtigt forlægge til andre positioner. RIB båden kan både placeres i vandet fra en fast havneplads eller
trækkes på land på landevejstrailer. Med en landevejstrailer kan RIB båden i øvrigt fleksibelt benyttes på fjorden og andre steder, hvor klubbens aktiviteter foregår.

I begyndelsen af maj fik sejlklubben besked om, at pengene var blevet bevilliget. Klubben havde hermed modtaget det som svarer til halvdelen af beløbet til anskaffelse af en helt ny og ubrugt RIB båd med en god motor. Det var hele ideen, at vi skulle i gang med at søge om midler hos andre fonde og sponsorer.

Imidlertid dukkede forleden en mulighed op som en Fugl Fønix i Thisted. En nydelig og lidt brugt RIB båd af den ønskede størrelse var sat til salg. Bestyrelsen blev aktiveret og der var enighed om at se nærmere på båden. Med Bestyrelsens mandat i hånden kørte to bestyrelsesmedlemmer til Thisted og blev hurtigt enige med sig selv om, at den den brugte båd netop havde den størrelse og trækkraft som klubben ønskede.

Og nu er vi blevet ejere af en ny RIB båd med ekstra grej og landevejstrailer. Båden vi ankomme i løbet af 14 dage. Bestyrelsen ønsker alle i sejlklubben tillykke med båden. Er der nogen, som kan bruge en gummibåd?