Nyhedsbrev juni – aktiviteterne genåbner

Corona mig her og Corona mig der.

Vi stop fordres med informationer om Corona krisen, om afspritning og om at holde afstand, så vi er skræmmende tæt på mæthedsgrænsen. Midt i den almindelige Corona tristesse og den løbende nyhedsstrøm med daglige smittetal, om Zoom-møder og meget andet om the new normal, går vi gradvis mod lysere tider.

Nok har Corona krisen medført aflysning af aktiviteter, så som Vild med Vand, kapsejladser og kurser. Den voldsomme nedlukning af Danmark har dog også haft positive sider. I år melder bådbranchen om stigende bådsalg. Søgningen efter bådpladser er ligeledes stigende og nogle havne har en voksende venteliste. Lokalt har vi aldrig haft så mange, som vil på sejlerskole og deltage i pigesejlads. Nogle er også ude og købe og sælge båd, så de er klar til de kommende sæsoner. Om alt dette skyldes Corona krisen er nok ikke helt korrekt, men det er uomtvisteligt, at krisen har lukket ned for danskernes normale rejsemønster, så sommeraktiviteterne i 2020 for de fleste indsnævres til de hjemlige himmelstrøg eller til nogle af de nærmeste nabolande.

Vi har i sejlklubben taget de første mange skridt mod en total genåbning. Vi følger selvsagt myndighederne anvisninger og håber, at forsamlingsforbuddet hæves 8. juni fra 10 personer til 30 – 50 personer. Denne ændring vil have betydelig effekt på klubbens aktiviteter. Nogle vil kalde det – en game changer.

Vi er dog allerede ved gradvis at åbne for vores aktiviteter, i takt med at det vurderes forsvarligt og sikkert.

Klubbens og havnens stander er med forsinkelse blevet hejst i midten af maj. Standerhejsningen blev markeret af en mindre tapper skare fra havn og sejlklub.

Pigesejlads er netop gået i gang om mandagen. Rekordmange piger og kvinder har meldt sig til pigesejlads i år. Indtil videre sejles i flere hold. Holdinddeling mv. styres af Mary-Ann. Hun skriver direkte til pigesejlerne på en facebookside.

Onsdagssejlads er ved at komme i gang. Ikke på den normale måde, men dog er onsdagsaktiviteterne i gang, dog med meget begrænset social kontakt før og efter sejladserne. Skippermøderne og efterhygge i klubhuset er indtil videre droppet. Mon ikke vi får mere normale tilstande efter 8. juni, så vi den 10. juni kan genoptage onsdagssejladser, som vi kender dem.

Sejlerskolen vil efter planen genåbne tirsdag den 9. juni, hvor sejlerskolekursisterne mødes for at blive informeret om den videre sejlerskoleplan. Kristian Brøns har, som leder af sejlerskolen, skrevet direkte til alle kursister om situationen og den forventede genoptagelse af sejlerskoleaktiviteter.

Børn og Ungesejlads på Nørresø i Viborg har ligeledes ligget underdrejet. Her forventes det også at aktiviteterne genoptages tirsdag den 9. juni. Her starter nye børn op med sejlads. Gå ind på www.facebook.com/ungesejladsviborg/ og læs mere om aktiviteterne.

I slutningen af juni afvikler Dansk Sejlunion den årlige ordinære generalforsamling i Middelfart. Generalforsamlingen skulle oprindeligt have været afholdt i marts. Sejlklubben deltager med repræsentant i Middelfart.

Kigger vi lidt tilbage har maj måned udviklet sig positivt.

Sejlklubbens bestyrelsen har netop gennemført bestyrelsesmøde, der ikke har været afholdt siden begyndelsen af marts 2020. Det var tiltrængt, så vi kunne samle op på en række forhold omkring bådforsikringer, salg og køb af klubbåde mv.

I begyndelsen af maj fik sejlklubben 50.000 kr. fra DIF og DGI Foreningspulje, som en såkaldt delbevilling til en RIB båd. Vi ville oprindeligt have set os om efter flere penge til en helt ny RIB båd, men som en fugl Fønix dukkede en god brugt RIB båd op i Thisted, som vi valgte at købe. Den har de dimensioner, som vi var på udkig efter. Båden ankommer til Virksund på bådtrailer i juni.

Med håb om godt vejr, god juni 2020. Virksund Sejlklub