Aktiviteterne genåbnes i normalt omfang.

Mandag den 8. juni træder fase 3 i “genåbningen” i kraft. Forsamlingsforbuddet hæves herefter til 50 personer. I kan læse mere om Dansk Sejlunions anbefalinger nedenfor og på www.dansksejlunion.dk

Med Dansk Sejlunions anbefalinger vurderes det atter muligt at afholde sejlklubbens normale aktiviteter, d.v.s. børn og unge sejlads på Nørresø, som indledes tirsdag den 9. juni kl. 17, pigesejlads, som videreføres mandag den 8. juni, mens sejlerskole indledes tirsdag den 9. juni. Onsdagssejlads virdereføres i normalt omfang fra 10. juni med skippermøde kl. 1825. Cafe Virksund har åbent efter sejladsen. Praktisk duelighedsundervisning starter 20. august og afsluttes med praktisk prøve 12. september.

Dansk Sejlunions anbefalinger til sejlklubber

Dansk Sejlunion anbefaler fra 8. juni, at sejlklubberne følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det handler fx om at holde 1-2 meters afstand til andre, samt forbuddet mod at forsamles i grupper eller deltage i aktiviteter på mere end 50 personer.

Indendørs

Klubhuse kan åbnes.

Såfremt klubhuset rummer en offentlig restaurant, kan åbning af denne følge de generelle regler for åbning af restauranter og caféer – hvis bygningsejeren og/eller kommunen tillader dette.

Der kan åbnes for bade- og omklædningsfaciliteter samt toiletter, hvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger til rengøring overholdes.

Hyppig og grundig rengøring af fælles kontaktpunkter skal som minimum ske én gang dagligt og oftere ved mange berøringer.

Udendørs – på havnen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forbuddet mod at forsamles i større grupper end 50 personer skal overholdes. Forældre og trænere tæller med. Hvis der er behov for, at flere end 50 sejlere eller surfere tager på vandet fra samme havn, strand eller slæbested, bør klubberne planlægge dette, så der hverken ved tilrigning, søsætning eller hjemkomst bliver problemer i forhold til de 50 personer – fx på slæbestedet.

Dette giver mulighed for, at fx en træner eller instruktør kan give instruktioner eller briefinger til grupper på 49 personer ad gangen (forudsat afstand på 2 meter) i land.

Vær opmærksom på, at nogle havne kan have særlige restriktioner, retningslinjer eller krav.

Udendørs – på vandet

Dansk Sejlunion vurderer, at mange af sejlklubbernes almindelige aktiviteter som træning, sejlerskole, fritidssejlerprøver og små lokale kapsejladser kan gennemføres på betingelse af, at forbuddet mod at forsamles i større grupper end 50 personer overholdes, og at der bør holdes afstand på 1-2 meter til andre. Vi har udarbejdet specifik information og råd om de enkelte emner.