DJS Cup 2020

Lørdag den 19. september afviklede Virksund Sejlklub DJS Cup 2020. Kapsejladsen blev gennemført i let vind og under skiftende vindforhold. 15 både var tilmeldt til start.resultat findes nederst på siden.

Som et ekstra krydderi på forberedelserne til sejladsen kom kapsejladsudvalget i Virksund på ekstra opgave fredag, da de i slutspurten i forberedelserne tilmed skulle fordele supplerende instrukser om det nye Covid-19 forsamlingsforbud på aktiviteter over 50 personer.

Da der blev afholdt skippermøde uden for klubhuset lørdag morgen var dette forhold imidlertid kommet på plads og meddelt alle deltagere, så første start kunne gå som planlagt kl. 10.

Bådene startede forskudt i forhold til deres individuelle handicapmål, så første både i mål også var vinder. På grund af meget lidt vind måtte kapsejladsbanen afkortes. Bådene nåede frem til kl. 16 at sejle en trekantbane på 14 sømil i Lovns Bredning.

Først båd i mål var Wiley-X fra Skive, en båd af typen Melges 24 med Niels Dolberg som skipper og rorsmand. Ud over prisen som overalt vinder fik Niels Dolberg også første pladsen i tredje løb uden spiler.

Kristian Petersen fra Skive løb med sejren i første løb uden spiler. Han er skipper på Knarren Kanalje. Bonito, en Comfortina 32 fra Skive, vandt cruiserløbet. Skipper var her Aage Karstensen.

Tak for en herlig dag og tak til alle deltagere og til de mange personer, som støttede op om DJS Cup 2020. Også tak til de mange sponsorer, som valgte at hjælpe arrangementet på vej.

I 2021 har Virksund Lystbådehavn 50 års jubilæum i august og sejlklubben forventer at kunne sejle DJS Cup 20. august 2021.