Corona strammer atter grebet om sejlklubbens aktiviteter

Statsministeren har ved på pressemøde den 23. oktober iværksat en række tiltag for at undgå yderligere spredning af Covid-19. Disse tiltag er 26., 27. og 30. oktober udmøntet og omsat på https://dansksejlunion.dk/ til konkrete tiltag overfor sejlklubberne i Danmark.

Forsamlingsforbuddet

Et af disse tiltag er en opstramning af forsamlingsforbuddet, så grænsen sænkes til 10 personer fra mandag den 26. oktober. Dette forsamlingsforbud gælder dog kun voksne over 22 år. For børn og unge under 21 år (t.o.m. 21 år) må man fortsat samle op til 50 personer til idrætsaktiviteter. Bemærk i øvrigt, at trænere, officials, dommere mv. tæller med i det gældende forsamlingsforbud på 10.

Sociale aktiviteter

Alle sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter bør frem til foreløbig den 2. januar 2021 aflyses. Dette gælder fx julehygge/afslutning, fester, fællesspisning, klubaftener mv. Anbefalingen omfatter både sociale aktiviteter før og efter idrætsaktiviteter, ligesom det også gælder for selvstændige arrangementer.

Kapsejlads

Man kan afvikle kapsejladser inden for det gældende forsamlingsforbud d.v.s. 10 for voksne over 21 år, inklusiv træner, dommer, officials mv. og 50 for børn og unge til og med 21 år.

Mundbind

Hvad angår krav om mundbind, anses idrætsfaciliteter, herunder klubhuse, for at være et offentligt sted. Dette betyder, at alle skal bære mundbind fra den 29. oktober og foreløbig frem til den 2. januar 2021. Det gælder dog ikke under selve træningen, som begynder, når man forlader omklædningsrummet iført sit træningstøj. Kravet om mundbind gælder for alle personer over 12 år.

Generalforsamlinger

I øjeblikket må man samle 500 personer til generalforsamlinger, og de foreløbige udmeldinger fra DIF er, at de regler fortsætter. Så længe man overholder afstandskrav og kvadratermeterkrav, og at man i øvrigt sidder ned under hele seancen med ansigterne i samme retning.

Der er fortsat mange spørgsmål til, hvordan de nye retningslinjer skal tolkes. Dansk Sejlunion vil løbende ajourføre informationen på https://dansksejlunion.dk/corona. i takt med at informationer tilgår fra Kulturministeriet og Dansk Idrætsforbund mv.