November nyhedsbrev om bl.a. nye medlemmer

November, november, november. Båden er lige kommet på land og det er mørkt uden for. Covid-19 står i vejen for at mødes i fællesskabet, for at gennemføre sejlklubbens aktiviteter og måske også for at afholde de traditionelle julefrokoster. Det er næsten til at få en vinterdepression af!

Inden dødsspiralen af negative tanker fortsætter, iler vi til med nogle mere lyse informationer, som vi alle kan varme os på.

Den årlige klubkonference i november bliver i år også afholdt, men som såkaldt webinar 11. og 12. november. Det gode ved denne metode er, at man som deltager kan sidde hjemme om aftenen og følge med i de forskellige foredrag og indlæg under konferencen.

Vinterklargøring af både

Mast tages af sejlbåd

I skrivende stund er langt de fleste både kommet på land. Kran-teamet har atter slået til og hjulpet klubbens medlemmer om at få bådene op. Det er altid en fornøjelse og vil vil atter fra sejlklubbens side takke for hjælpen.

Når båden er sat på plads i vinterstativet, begynder spørgsmålene om vinterklargøring at melde sig. Hvordan skal båd, motor og sejl vinterklargøres mv.? Vi haster med hjælp for dem, som vil studere disse emner nærmere. Du kan finde nyttig information om vinterklargøring på https://dansksejlunion.dk/

Aktiviteter i vinterperioden

Kapsejladsregel gennemgås på tavlen

Når båden, så er pakket ind i presenning og lagt i vinterhi, så er det tid til at se fremad mod næste sejlersæson. Derfor har sejlklubben i slutningen af oktober offentliggjort sine vinteraktiviteter frem til standerhejsningen 1. maj 2021. Vi er optimistiske og tror på, at Covid-19 smittetallene lægges sig hen mod jul. For efter årsskiftet har sejlklubben et fuldsat program med mange kendte og nye aktiviteter. De enkelte aktiviteter er indlagt i klubbens kalender https://www.virksundsejlklub.dk/virksund-sejlklub-er-din-klub/virksund-sejlklubs-aktiviteter-findes-i-kalenderen/.

De er også indlagt på www.facebook.com/virksundsejlklub og du kan få et samlet overblik over aktiviteterne ved at gå ombord i selve planen her: https://www.virksundsejlklub.dk/2020/10/23/vinteraktiviteterne-er-planlagt/.

Til nogle aktiviteter er fri adgang og alle interesserede er velkomne. Til andre aktiviteter har kun Virksund Sejlklubs medlemmer fri adgang og i enkelte tilfælde kræver deltagelse tilmelding. Det vil kunne ses forud for hver begivenhed, når de bliver omtalt på https://www.virksundsejlklub.dk/.

Nye medlemmer

Stemning på havnen

Vi har i 2020 afholdt tre velkomstarrangementer i sejlklubben. To blev afholdt i foråret, mens et arrangement blev afholdt i efteråret. Alle tre arrangementer var velbesøgte med ca. 25 glade interesserede til de tre arrangementer. Under arrangementerne har vi fortalt om sejlklubbens aktiviteter og om lystbådehavnens tilbud og har på den baggrund allerede fået flere nye medlemmer og flere både i havnen. Vi er p.t. på omkring 120 medlemmer og har kun få ledige havnepladser.

Opløftet af interessen vil sejlklubben næste år gentage velkomstarrangementerne.

Med nye medlemmer følger et stort arbejde i at inkludere medlemmerne i fællesskabet. Hvis ikke det sker hurtigt, viser undersøgelser, at der er en betydelig risiko for, at de falder helt fra. Hvordan man inviterer nye medlemmer indenfor ved Maja Holm alt om. Hun er adfærdsdesigner i bevæg dig for livet og rekrutteringsansvarlig for DGI Landsstævner. Vi kan nedenfor læse, hvad hun svarer på tre spørgsmål omkring nye medlemmer.

Hvad ved kun de færreste om menneskers adfærd?
– Vores hjerner har dybest set ikke fulgt med den evolutionære udvikling, hvilket betyder, at vi i bund og grund agerer som urmennesker 90 procent af vores vågne tid.

Hvordan kan vi bruge den viden i forhold til nye medlemmer?
– Når vi som udgangspunkt er sociale flokdyr (tilbage til urmennesket), føler vi enten, at vi er en del af ’stammen’, eller at vi ikke er. Klubfællesskaberne er et vigtigt fællesskab for dem, der allerede er optaget i stammen, men for dem, der ikke er, kan det være grænseoverskridende at bede om optagelse i ’flokken’. For udefrakommende kan fællesskabet virke som en lukket klub, også selvom dem, der sidder i klubben, selv mener, der er plads til alle.

Hvis du skulle pege på én ting, der er særlig vigtig i forhold til at engagere nye i klubben, hvad er så det?
– Det er lige præcis at invitere indenfor i flokken. At være bevidst om, at det er en stor mundfuld at træde ind over dørtærsklen første gang. Det er at have fokus på at have så lave adgangsbarrierer som muligt for nye målgrupper, og at signalere, at her er også plads til dig.

Sejle gennem slusen

Vi synes selv, at vi skaber plads til nye i sejlklubbens fællesskab. Alle er generelt gode til at støtte og assistere, når nogen beder om hjælp. Det kan imidlertid være interessant at høre de nye medlemmer, om hvordan de selv oplever det. Så denne vinter vil vi spørge nye medlemmer om, hvordan det første år i sejlklubben er gået og oplevet.

Spørgeskemaundersøgelse

Vi har også sluttet og behandlet vores spørgeskemaundersøgelse for klubbens medlemmer. Vi fik ca. 30 besvarelser tilbage. Tak til alle, som gav sig tid til at besvare spørgsmålene.

Besvarelserne giver et fingerpeg om, hvad der rør sig blandt klubbens medlemmer. Vigtigst med undersøgelsen er vel at konstatere, at de aktiviteter, som vi p.t. har på hylderne i klubben eller som vi tænker på at gå i gang med, rammer ret tæt på medlemmernes tanker. I kan læse mere om bestyrelsens evaluering af spørgeskemaundersøgelsen her:  https://www.virksundsejlklub.dk/2020/10/23/hvilke-svar-gav-spoergeskemaundersoegelsen-2020/

Fortsat god vinter.