Corona retningslinier forlænges til 28. februar 2021

På Dansk Sejlunions hjemmeside kan 7. december 2020 læses, at de landdækkende forbud og covid-19 retningslinier forlænges til 28. februar 2021. Derudover foretages yderligere stramninger i 38 særligt udpegede kommuner. Det gælder København, Aarhus og Odense samt kommuner på Sjælland.

De landsdækkende covid-19 retningslinier, som forlænges, omfatter blandt andet forsamlingsforbud, krav om mundbind samt restriktioner for cafeer, kantiner og restaurationer.

De allerede tidligere implimenterede landsdækkende covid-19 retningslinier har fortsat og uændret virkning for Virksund Sejlklub. De skærpede retningslinier derimod gælder kun for 38 udpegede kommuner, og har således ikke virkning i Virksund.

De nugældende landsdækkende covid-19 retningslinier gældende til 28. februar 2021 er:

• Forsamlingsforbud på 10 personer gælder voksne fra 22 år og derover. En evt. træner, frivillig eller dommer tæller med i det samlede antal.
  • Forsamlingsforbud på 50 personer gælder for idræts- og foreningsaktiviteter uden overnatning for børn og unge til og med 21 år.
  • Der skal fortsat bæres mundbind i offentligt tilgængelige steder indendørs – også idrætsfaciliteter og klubhuse.
  • Mange medlemsklubber står over for generalforsamlinger i den kommende tid. I øjeblikket må man fortsat samle 500 personer til generalforsamlinger. Så længe man overholder afstandskrav samt kvadratmeterkrav, og at alle i øvrigt sidder ned under hele seancen med ansigterne rettet i samme retning.
  • Klubhuse kan benyttes, hvis forsamlingsforbuddet og maskeforbuddet overholdes. Alle sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter bør aflyses. Dette gælder fx julehygge/afslutning, fester, fællesspisning, klubaftener mv. Anbefalingen omfatter både sociale aktiviteter før og efter idrætsaktiviteter, ligesom det også gælder for selvstændige arrangementer.

Undtaget den årlige generalforsamling lørdag den 6. februar 2021, de forberende aktiviteter og bestyrelsesmøder vil alle planlagte arrangementer i Virksund Sejlklub blive udskudt til efter 28. februar 2021. Det gælder bl.a. nytårsparole 13. januar, som flyttes til onsdag 7. april, og VHF kursus 16. og 17. januar, som flyttes til en ikke nærmere specificeret weend i marts, samt sikkerhed til søs 24. februar, som flyttes til onsdag den 3. marts 2021.

De opdaterede covid-19 retningslinier fra Dansk Sejlunion af 7. december 2021 findes på https://dansksejlunion.dk/corona.