Corona bider sig fast og skærpede retningslinier iværksættes

På pressemøde 10. december annonceres flere delvise nedlukninger af kommuner. De skærpede restriktioner har virkning fra fredag den 11. december kl. 16 og vil foreløbigt virke frem til 3. januar 2021. De nye skærpede restriktioner er bl.a. alle kommuner i Region Midtjylland, heriblandt Skive og Viborg kommuner.

Virksund Sejlklub er placeret i Skive kommune og derfor inden for de nye skærpede retningslinier for idrætten gældende fra fredag 11. december kl. 16 til 3. januar 2021.

Følgende skærpede retningslinier for idrætten gælder:

• Alle indendørs idrætsanlæg – herunder klubhuse og klubbernes andre bygninger – skal holdes lukket. Undervisning, generalforsamlinger etc. kan således ikke gennemføres fysisk i perioden. Forbuddet gælder uanset, om man underviser et hold på over eller under 10 personer. Der opfordres til, at alle planlagte aktiviteter så vidt muligt gennemføres digitalt.
  • Muligheden for at samle 50 børn og unge til og med 21 år er ikke længere muligt. Her gælder et forsamlingsforbud på 10 for alle – uanset alder og formål.
  • Man kan fortsat gennemføre sejlaktiviteter udendørs, hvis forsamlingsforbuddet på 10 overholdes.
  • De skærpede retningslinjer betyder, at klubhuse som hovedregel skal være lukket, men at man kan benytte toiletter forudsat behørig rengøring og hygiejne, og at trænere kan hente udstyr i klubhuset til brug for udendørs træning mv.
  • Drives der spisested fra klubhuset må dette i perioden kun foregå som take away.

På pressemødet kom desuden en kraftig opfordring om, at man skal tage “anbefalingerne med sig i tasken”. Hvis man bor i én af de delvist lukkede kommuner og krydser grænsen til en af de 29 uden særlige restriktioner, bør man derfor holde sig til de restriktioner og anbefalinger, som gælder det sted, man har bopæl. Hverken træning, undervisning eller generalforsamlinger bør derfor flyttes til afholdelse i en anden kommune, der er uden skærpede krav.