Onsdagssejlads er for sjov

Onsdagssejlads er for sjov. Du og din besætning får vind i håret og du får motioneret din båd mindst en gang om ugen. Derudover møder du andre sejlere. Samværet og hyggen efter sejladsen er en vigtig del af onsdag sejladsen. Overvej det og prøv at deltage.

For nogle sejlere er onsdags kapsejlads en uformel aftenmatch med storsejl og rullegenua i en båd, der ikke er lettet for turgrej. For andre er det en kapsejladstrimmet sejlbåd med en erfaren besætning.

De fleste sejlere passer ind i den brede kategori af sejlere mellem de to yderpunkter. De vil gerne have det sjovt og lære, når de er på vandet.

Aftenkapsejlads giver dig større rutine i at sejle med din besætning i al slags vejr.  Du møder andre både på vandet og du lærer sammen med besætning at håndtere båden og handle i forskellige situationer.

Efter kapsejladserne mødes alle, som har sejlet, i klubhuset og deler kaffe og øl, mens de venter på resultaterne. De taler om sejladsen og hygger sig sammen. Samværet med egen besætning og fællesskabet med andre er en integreret del af onsdagsejladsen. Alle vil som regel gerne bidrage med erfaringer og lære fra sig, når vi taler sammen om sejladsoplevelserne.

Du skal bestemt ikke være verdensmester for at sejle aftenkapsejlads. De mere rutinerede vil altid søge og tage hensyn til nye kapsejlere på banen. Er du nervøs eller ser en risiko for at sejle tæt på andre både, vælger du at holde dig på afstand, indtil rutinen gradvis begynder at indfinde sig.

Du bør dog kende vigereglerne, som gælder uanset hvor du sejler.

Der er nogle enkelte ting, du derudover bør tænke på.

Din bund skal være ren. Selv den bedste besætning og sejl kan ikke kompensere for en uren bund bestående af slim og ruer. Har du foldpropel, så skal propellen selvfølgelig være foldet ind under sejlads, ellers er umuligt at sejle dine mål hjem.

Masten skal sættes lige op og være spændt rimeligt op. Du skal kende dine skødepunkter. De skal helst være markerede med tape eller tushfarve. Du bør også have mærker på dine fald, så du ved, hvor langt dit storsejl, forsejl og spiler skal hives til vejrs i et let vind og når det blæser. Du kan altid få råd og hjælp af andre til at stille din rig og få trimråd.

Hvis disse enkle råd følges, så er det tid til at tænke på alt det andet, for nu bliver det sjovt. Overvej det. Gå sammen med andre, som ikke har fast besætning og kom ud og prøve at sejle onsdagsejlads.