Formandens beretning 2020 (3)

Kapsejlads

Onsdagsejlads før start

Trods Covid-19 situationen i 2020 har vi næsten kunnet sejle det meste af sæsonen. Vi startede med at udfordre klubbens sejlere med den såkaldte Corona Cup. Her kunne man sejle fra Virksund og rundt om turbøjerne på tid ved henholdsvis Theas Have og Lundø og retur til Virksund. Senere blev Corona restriktionerne lempet, så vi kunne sejle efter de normalt gældende kapsejladsregler. Mellem 10 og 15 både har deltaget i onsdagssejladserne.

Vi vil gerne være flere både til onsdagssejladserne og vi vil også gerne have flere gaster til at sejle. Alle medlemmer må gerne hjælpe til med at slå et slag for, at nye sejlere kan komme med om onsdagen. Der er altid plads til flere. Jeg vil gerne høre generealforsamlingen, om der er grundlag for at starte en hold med kapsejladsundervisning?

DJS Cup

DJS Cup vinder

Det er lykkedes også at gennemføre DJS Cup i september. Der var 15 tilmeldte både og det blev en fin dag. Der blev afholdt et fint middagsarrangement efter sejladsen med god opbakning. Tak til dem, som arrangerede DJS Cup og tak til havnen for at give adgang til at bruge kranen.

Tursejlads og ungdomssejlads

Sejlerskole undervisning

Klubbens turaktiviteter har i 2020 næsten ligget underdrejet. Vi fik ikke gang i vores familieaktiviteter. Dog blev mandetur og pigetur gennemført i uge 37. Vi har et håb om, at aktiviteterne kan gennemføres i 2021.

Ungdomssejlads kom også skævt i gang af de velkendte årsager. Vi havde forberedt en reklamekampagne med opslag på skolerne i Viborg. Det druknede i Corona og skolelukninger i foråret. Men vi kom i gang og har sejlet på søen. Der er dog kun kommet få nye til i år.

Duelighedskursus, sejlerskole og pigesejlads

I 2020 har efter Virksund forhold næsten været en tsunami af tilmeldinger til duelighed, sejlerskole og pigesejlads.

Det har været mulig i vid udstrækning at stimulere denne interesse, fordi flere frivillige har meldt sig som instruktører. Glædeligt.

Jeg tror, at der samlet har været 25 på henholdsvis sejlerskole og pigesejlere, mens 12 kom gennem praktisk duelighed. Vi har på sejlerskolen måtte lukke for tilgang. Allerede nu står sejlere klar på venteliste til 2021. Alle tre aktiviteter er overordentlig store aktiver for sejlklubben. De bidrager alle til, at der kommer et frisk pust af nye medlemmer.

Jeg vil også nævne, at to pigesejlerne i 2020 har deltaget på instruktøruddannelse. Det glæder mig, at interessen nu er så stor, at pigerne også har lyst til at blive bedre som instruktører.

Klubbåde og joller

Mille for spiler

Virksundtøsen bruges flere gange om ugen i sejlersæsonen. Enkelte familier har sågar også benyttet båden og sejlet en tur til Fur for at afprøve sejlerlivet, før de evt. selv anskaffer båd. Det er en rigtig fornuftig måde for en familie at nærme sig sejlerlivet og en familiebåd.

H-båden kom desværre kun ud og sejle enkelte gange. Vi har en tro på, at båden i 2021 vil blive benyttet noget mere. Fire pigesejlere har i hvert tilfælde ytret ønske om at sejle i båden i den kommende sæson til både kapsejlads og pigesejlads.

Nogle af jollerne og en gummibåd bliver fortsat benyttet gennem sæsonen på Nørresø i Viborg. RIB båden forventes at blive taget i brug i 2021.