Nyhedsbrev juli – klub i fremdrift

Her ved indgangen til juli ønskes I alle en god sommerferie. Det er tid til afslapning på vandet. Prøve evt. at benytte sejlklubbens facebook side vedr. fællesture. Ønsker I at sejle sammen med andre fra klubben eller møde andre fra klubben i bestemte havne i løbet af sommeren, kan facebook siden benyttes til koordination og aftaler.

Sejlklubbens aktiviteter

Det har været en godt forår med mange gode aktiviteter. Vejret har for det meste været tilfredsstillende efter en voldsom koldstart i april og maj.

Sejlklubben afsluttede praktisk duelighedskursus med eksamen lørdag 19. juni. Alle 14 kursister kom flot gennem eksamen. Der skal her lyde en tak til alle fem instruktører, som afsatte tid og aftener til at træne kursisterne til et flot sejlerstandpunkt.

SUP afprøves fra strandkanten

Med meget kort varsel tilbød Mette Møller onsdag 30. juni medlemmer af klubben at deltage i Stand Up Paddle kursus i Virksund. Kursus er gratis for klubbens medlemmer. Der afholdes sandsynligvis flere kurser i løbet af sommeren. Datoerne forventes offentliggjort på facebook siden.

Tre både på vandet under kapsejladskursus

Sejlklubben har fået flere nye medlemmer, som har vist interesse for at deltage i kapsejlads. Vi besluttede derfor at afholde et kapsejladskursus lørdag 26. juni 2021. Der var otte kursister tilmeldt kursus. Programmet indeholdt en gennemgang af de fire væsentligste kapsejladsregler, trim af mast og sejl, samt bådhåndtering og taktik på banen. Vi havde en rigtig sjov dag i Virksund, hvor vi efter den teoretiske gennemgang sejlede ni korte kapsejladser på en op/ned bane ud for havnen. Flere fik sved på panden under de mange mærkerundinger, vendinger samt trim af sejl til kryds og læns på kort tid. Det er vist ikke sidste gang, vi afholder kapsejladskursus, såfremt interessen fortsat er stor.

Yvonne prøver med sikker styring J70

Siden 14. juni har vi lånt en J70 sportbåd af sejlsportsligaen. Det har været en succes. Mange har prøvet båden i perioden og muligheder er fortsat til stede. Den ankom på trailer til havnen og afhentes igen 19. juli af Sejlsportsligaen, hvor den fragtes til Lemvig Sejlklub.

Vi afsluttede første halvsæson med onsdagssejlads 30. juni. Vi har rundet ni sejladser, hvoraf de otte sejladser indgår i klubmesterskabet. Op til 20 både har deltaget i forårets sejladser. Onsdagssejladserne genoptages onsdag 4. august med skippermøde kl. 1825.

Klubben er i fremdrift

Vi er nu oppe på flotte 135 medlemmer i Sejlklubben. Der er enkelte medlemmer, som endnu ikke har svaret på kassererens mailhenvendelse i maj om fortsat medlemskab i 2021. De vil alle blive kontaktet telefonisk den kommende uge. Blandt de mange nye medlemmer er flere unge og familier. Det er hensigten, at vi efter sommerferien vil kontakte klubbens nye medlemmer og tage en snak om klubliv og aktiviteter mv.

Vi ses på havnen eller på vandet.