Havnejubilæum og nye sejlere august 2021

Sejlere fra Virksund har denne sommer draget ud på ferietur til Bornholm, til Issefjorden, til det sydlige Norge og til Det Sydfynske Øhav. Andre sejlere har lidt mere beskednt taget ture om Mors, til Hvalpsund og til Skive. Man behøver ikke nødvendigvis at sejle så langt i sin ferie for at få fantastiske oplevelser. De kortere ferieture kan også noget.

Som i 2020 er flere nye både og sejlere kommet til i 2021 i Virksund. Det er virkelig dejligt at opleve nye sejlere blive begejstret over små og store fremskridt med båden og med sejlerlivet.

Claus Thiel Sørensen, som netop i år har købt en brugt Granada 340 skriver på hans egen facebook væg: ”Livet ombord på en sejlbåd er ikke kun, at flå i skøderne, rykke rundt på rattet og navigere uden om sandbanker. Ja – og fixe det der går i stykker. Det er også afslapning, go’ mad og lidt væske i den varme danske sommer. Det kunne man bestemt godt blive vant til…

Ronja, Granada 340

Han skriver videre: ”Og ikke mindst tak til Virksund Sejlklub og Havn, hvor særligt venlighed og hjælpsomhed er et stort omdrejningspunkt! Sejlerskolen og ikke mindst kapsejladserne har, og giver, utrolig meget til følelsen af rigtig duelighed på vandet. En ny sejler kan godt ende med at blive en – ja – gammelsejler. Så tak for modtagelsen til sejlklub og havn!”

Jubilæumsprogram

Her i august fejrer Virksund Lystbådehavn 50 års jubilæum. Det bliver stort! Mange medlemmer af havnen har allerede lagt adskillige hundrede timer i at planlægge arrangementet. Fejringen bliver på alle måder en festlig og minderig begivenhed. At markeringen sker i samme periode, som der afholdes de olympiske lege og skal sejle Sail GP i Aarhus, var ikke lige forudbestemt for 50 år siden. Vi håber imidlertid, at mange vil glemme TV transmissionerne for en stund og i stedet deltage i den fysiske fejring. Det sker i perioden fra torsdag den 19. august til søndag den 22. august.

Flotille sejlads

Virksund Sejlklub arrangerer bl.a. flotille sejlads torsdag aften kl. 17 og markerer jubilæet med Vestjysk Bank Cup lørdag den 21. august. Vi opfordrer alle eller rettere så mange sejlere som muligt til at deltage. Vi vil gerne lykkes med at få en flot markering.

Fortsat god sommer.