Pressemeddelelse havnejubilæum

Virksund Lystbådehavn blev etableret for 50 år siden og vi fejrer derfor nu det runde jubilæum. Det vil ske med fest, fynd og klem fra torsdag den 19. august til lørdag den 21. august.

Alle er naturligvis velkomne på havnen for enten at deltage eller for blot at se på.

Program:

På lystbådehavnen vil være mange spændende og sjove aktiviteter i de tre dages stopfyldte jubilæumsprogram. Her er nogle uddrag:

Torsdag 19. august:

Kl. 1630                        Åbningstale ved æresmedlem Henning Pedersen

Kl. 1700                        Flotillesejlads

Fredag 20. august:

Kl. 1300                        Historisk billede kavalkade

Kl. 1500                        Reception

Kl. 1500                        Åben båd på havnen

Kl. 1900                        Fællessang

Kl. 2000                        Jubilæumsrevy

Lørdag 21. august:

Kl. 0900                        Morgenkaffe

Kl. 1000                        Start på Vestjysk Bank Cup, kapsejlads fra Virksund

Kl. 1100                        Flere forskellige og spændende indslag på havnen (se program)

– 1600

Kl. 1800                        Fest banket

Kl. 2000                        Musikunderholdning

Kl. 2300                        Festfyrværkeri

Du kan orientere dig om alle de spændende og sjove aktiviteter i selve det tætpakkede jubilæumsprogram her

Formanden for Lystbådehavnen, Kirsten Pugholm udtaler i anledning af jubilæet: Havnen er nu på vej ind i voksenalderen, men vi er ikke for gamle til at fejre begivenheden. Vi glæder os til at markere vores 50-års jubilæum med et festfyrværkeri af aktiviteter.

Når vi markerer jubilæet, nyder vi frugterne af det arbejde, som mange frivillige før os har ydet for at etablere og udbygge havnen. Vi har i dag en fantastisk god og tryg havn med et hyggeligt omkringliggende miljø, hvor mange gerne vil komme og være. Det er vi stolte af.

Vi står på skuldrene af mange fædre og mødre til havnen. Alle disse mennesker skal alle have en kæmpe tak og skal naturligvis hyldes.

Vi har i dag et aldeles fint samarbejde med Virksund Sejlklub og Virksund Havkajakklub, som begge bruger havnens faciliteter. De to foreninger bidrager til at skabe liv og aktivitet omkring lystbådehavnen.

For os er det helt forståeligt, at lystbådehavnen er fyldt op med både. Alle 150 havnepladser er bookede. Det er vi overordentlig glade for. Det betyder dog ikke, at nye sejleres muligheder for at få havneplads er udtømt. Der sejler hele tiden både ind og ud af havnen. Det gælder blot om at blive skrevet op på vores venteliste, så skal det nok lykkes at få en havneplads i løbet af kortere tid.

Vi vil vedblive med at udvikle havnen, så den fortsat kan være et aktiv for henholdsvis sejlere og borgere, som har glæde af at komme på havnen.

Baggrund:

Historien om Virksund Lystbådehavn er i bund og grund en lokal succeshistorie.

En kreds af sejlerinteresserede mennesker blev indkaldt til stiftende møde 15. juni 1971. På mødet blev de enige om at sætte skub i planerne om at etablere en lystbådehavn i Virksund. I havnen skulle være plads til 80 både. Med en havnedybde på to meter skulle der fjernes adskillige tons ler, slam og sand fra havneudgravningen. Med lokale frivillige, hjælpsomme entreprenører og velvillige myndigheder lykkedes det at færdiggøre havnen som tiltænkt. Da først fundamentet til lystbådehavnen var lagt gik det herefter slag i slag med at udvide og uddybe havn, tilbygge klubhus, etablere legeplads, oprette beddingsplads, etablere masteskur og bygge flere broer. I 1999 blev havnen uddybet. Sidst i nullerne blev der indkøbt en større løftekran og broerne blev forlænget og udbygget, så der i dag er plads til 150 både i havnen og adskillige biler på den store parkeringsplads. Havnen er i dag et aktiv for både kommune, lokale borgere, campister og sejlere, som kommer fra nær og fjern.

Kontakt: Kontakt gerne formanden for Virksund Lystbådehavn: Kirsten Pugholm, telefon: 25272030 eller mail: kirstenpugholm@hotmail.com eller formanden for Virksund Sejlklub: Jens Kofoed, telefon: 31313310 eller mail: jeskofod@live.dk