Nyhedsbrev september 2021 om bl.a. kommende aktiviteter

Virksund Sejlklub håber, du og din familie har haft en dejlig sommer og fået sejlet en masse. At du har oplevet liv på havnene, på vandet og mærket fællesskabet med andre i alle aldre. Det er nemlig lige nøjagtige dette, som sejlsport kan.

Til at understøtte vores aktiviteter har vi i august modtaget nye sejl til Virksundtøsen. Resen Sejl og Spar Nord Fonden har støttet os, så vi har kunnet udskifte de gamle og udtjente sejl med nye.

SparVest Fonden har gavmidlt valgt at give støtte til tre nye Stand Up Paddle Boards og to redningsveste.

Sejlklubben takker for støtten.

August har først og fremmest stået i havnejubilæets tegn. Fantastisk arrangement. Det er ofte i detaljen, at djævlen ligger begravet, når sådanne større arrangementer skal planlægges og afvikles. Men djævlen dukkede slet ikke op i jubilæumsweekenden. Selv vejret var godt!

De var tre forrygende dage, hvor der har ligget store og lange forberedelser bag. Der blev grinet, snakket og sunget på kryds og tværs. Jeg tror nok jeg på mange andres vegne kan sige, at især den lille, lumre og lokale revy tog kegler. Tårerne trillede ned at kinder under de forskellige indslag. Dette må have krævet en masse timer i øverum, før tæppet kunne gå til selve revyen.

Sejlklubben overrakte et sejlerur til lystbådehavnen i jubilæumsgave. Sejlklubben motiverede gaven under receptionen fredag på følgende måde: “Som den yngre part er sejlklubben lysende klar over, at tiden ikke står stille. Sejlklubben vil derfor gerne hjælpe havnen med at stå godt rustet til fremtiden. Som en del af tidsånden vil vi derfor gerne overrække et nyt ur som gave til Lystbådehavnen”.

“Med et nyt ur – som ikke taber tid eller går i stå – ved I på sekundet og helt nøje, hvornår klokken slår i slag og hvor lang tid I har til at tænke jer om, inden vi andre begynder at blive bekymrede”.

Vestjysk Cup

Det er en god tradition i Virksund Sejlklub at afvikle kapsejlads for alle interesserede en lørdag i sidste del af sejlersæsonen. I år var kapsejladsen fremrykket en måned til 21. august. I år havde 15 både tilmeldt sig den traditionsrige trekantsejlads i Lovns Bredning. Det blev en god dag på vandet, hvor de sidste både var i mål omkring kl. 16. Kort efter blev afholdt præmieuddeling. Samlet vinder blev Melges 24 med Niels Dolberg fra Skive.

Lystbådehavnen havde velvilligt stillet gratis bådpladser til rådighed for udenbys sejlere og havde ligeledes givet mulighed for gratis kranløft. Cafeen arrangerede morgenmad før skippermøde.

Brandbiler i havnen

Brandbiler på havnen

Det er ikke hver dag, at vi kan opleve brandbiler og andre udrykningskøretøjer i havnen. Det var ikke desto mindre det som kunne ses i begyndelsen af august. Årsagen var, at en af havnen både lækkede brændstof ud i havnen og større slimet sump havde samlet sig i den inderste del af havnen. Det kunne ikke alene ses, men også lugtes helt op i klubhuset. Plamagen blev renset op af beredskabet. Skive Kommune har indvilget i at afholde udgifterne til oprensning og destruktion af affaldsprodukterne fra olielækket. Flot gestus.

Mandetur rundt Mors i september

Kigger vi frem i september og oktober måned er der flere aktiviteter at se frem til.

Billede fra mandetur 2019

I uge 37 tager rigtige mænd på tur rundt om Mors. Den traditionsfyldte mandetur afvikles fra onsdag til søndag. Du kan læse mere om tilmelding og se program her: https://www.virksundsejlklub.dk/2021/08/30/rigtige-maend-paa-tur/

I uge 37 er der også normalt træskibssejlads i Limfjorden. Der er ofte sejlere, som følger skibene på noget af deres tur med start i Løgstør, videre til Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive.

Der er kapsejlads Mors rundt 4. september og Fjordfræseren 18. september. Har du lyst til at deltage, kan du fortsat nå at tilmelde dig til kapsejladsen i midten af september, som starter og slutter i Nykøbing Mors.

Velkomstarrangement afholdes 14. oktober i Virksund

Sejlklubben inviterer nye sejlere og andre interesserede til velkomstarrangement i Virksund torsdag den 14. oktober kl. 19. Til arrangementet vil sejlklub og lystbådehavn fortælle mere om vores aktiviteter og pladsforhold mv. Tilmeld dig her: Velkommen er ikke blot noget vi siger.

Sejlersæsonens afslutning markeres 25 september

Virksund Sejlklub vil gerne markere sejlersæsonens afslutning og invitere sejlklubbens medlemmer til arrangement i klubhuset. Vi starter efter flotillesejlads, der gennemføres i timerne forinden på fjorden.

Vi forventer, at kunne sammensætte et program med velkomstdrinks, musik, orienteringer og buffet til attraktive priser for klubbens medlemmer. Vi håber, at mange medlemmer har lyst til at deltage. Tag gerne din hustru, kæreste eller ledsager med.