Oktober nyhedsbrev – en god sæson

Vi har måske indledt en ny tradition. Sejlerafslutning i klubhuset. I hvert tilfælde var 35 medlemmer mv. mødt op for at deltage i middagsarrangementet lørdag den 25. september. Aftenen blev krydret med sang og snak på kryds og tværs. De sidste forlod først klubhuset kl. 01 om natten. I 2022 kan det måske være en ide at placere arrangementet en uge inde i oktober og kombinere det med præmieoverrækkelse. Det kunne skabe en festlig ramme. Tak til Poul og Kirsten for at spille op til sang og tak til Cafeen for udsøgt god buffet og betjening.

Kapsejladssæsonen er nu formelt slut. Onsdagssejladserne blev onsdag den 29. september afsluttet i mellemluft med VM = Virksundmesterskabet. Vi har haft mange deltagere i år. Vi kan være stolte over, at vi kan samle op til 20 både om onsdagen. Det sker kun i Struer, som er en langt større sejlklub med flere hundrede medlemmer. For at fastholde den stigende interesse vil sejlklubben også i 2022 arrangere kapsejlads- og spiler kursus, hvor både nye og garvede sejlere kan deltage.

Bådene skal op. Det kører normalt efter en snor. Hvis ikke du som bådejer har reserveret tid til bådoptagning, så er det ved at være tiden. Oversigten findes i klubhuset.

I sejlklubben vil vi gerne have medlemmer til at hjælpe med at tage klubbåde op og vinterklargøre dem, før de iføres vinterfrakker. Er du klar til assistere søndag 17. oktober om formiddagen, så kontakt jens Kofoed på jenskofod@live.dk Det plejer at være en hyggelig begivenhed, hvor sejlklubben sørger for lidt kaffe og brød.

Klubbøjerne skal også i land og jollerne i hus. Det sker normalt også her i oktober måned. Ungdomsejlads på Nørresø rykker måske til Sunds ved Herning her i vinterperioden. De sejler hver 14 dag på søen nord for Herning gennem hele vinterperioden.

Vildsundbroens broklap er oppe.

Der sker også ting og sager uden for sejlklubben. 12. oktober har Søfartsstyrelsen inviteret klubberne i Limfjorden, Dansk Sejlunion og Danske Tursejlere til dialogmøde omkring klapbroernes åbningstider. Det er trods alt ret tilfredsstillende, at det er lykkedes at få myndighederne i tale. Det holdt hårdt og krævet en indsats.

Næste arrangement i sejlklubben er velkomstarrangement torsdag 14. oktober kl. 19. Alle interesserede kan melde sig til arrangementet. Her vil sejlklub og lystbådehavn informere om havnepladser og aktiviteter. Du behøver i øvrigt ikke selv at have båd for at være del af vores fællesskab. Kom og hør hvordan. Du skal starte med en tilmelding til velkomstarrangementet her: https://www.virksundsejlklub.dk/2021/09/29/velkomstaften-afholdes-14-oktober/

De næste vinteraktiviteter finder sted omkring årsskiftet. Alle aktiviteter og datoer vil blive annonceret i løbet af oktober.

Vel mødt.