Spilerkursus i Virksund lørdag d 30. april 2022

Har du overvejet at sejle med spiler, men er bare ikke rigtigt kommet i gang?

Spilersejlads er sjovt, udfordrende og underholdende, og så holder det skipper og besætning fra at forfalde til snak og øldrikkeri under sejlads.

Nu har du chancen for at få et lille skub i den rigtige retning.

Virksund Sejlklub afholder lørdag den 30. april kl. 09.30 til cirka kl. 16 et introduktionskursus i spilersejlads.

Tag hele din besætning med til arrangementet – det er gratis for sejlklubbens medlemmer.

Vi indleder med lidt teori i bestyrelseslokalet i klubhuset. Her vil fokus primært være på:

• Tilrigning af din båd med det nødvendige spilergrej
  • Pakning af spiler – med praktisk øvelse, så medbring spiler og -pose
  • Sætning af spiler med fuld besætning
  • Sætning af spiler med lille besætning
  • Grundtrim af spiler til læns og skæring
  • Spilerbomning
  • Sikker nedtagning (bjærgning) af spiler og klargøring til næste spilersætning

Herefter ” går vi i bådene” – vel at mærke din egen båd. Forbehold for vejret – vi skal helst have en vind på 4 – 6 m/sek. så vi kan mærke trækket fra spileren, men uden det bliver for voldsomt.

Der vil være tilbud om, at du kan få en instruktør med om bord, men det er væsentligt, at du også har (det meste af) din besætning med.

På fjorden vil vi øve spilersætning, spilersejlads og spilernedtagning, efterfulgt af

spilersætning, spilersejlads og spilernedtagning, efterfulgt af ……

Når vi har gjort det et passende antal gange og garanteret fået varmen, slutter vi af med moleøl ved klubhuset.

Der er plads til ca. fire både til kurset. Hvis der er flere tilmeldte, vil vi forsøge at gentage kurset på et lidt senere tidspunkt.

Tilmelding – efter ”først til mølle-princippet” til Claus Skodborg (”Spir”) på adressen aargang1960@gmail.com. Kontakt mig gerne (på tlf 2338 8067 – efter kl. 16, eller på havnen), hvis du forud for kurset vil have drøftet tilrigning af din båd til spilersejlads.