Din klub

Nogen tror, at sejlads og sejlsport kun er for personer med egen båd og mange penge. I Virksund Sejlklub har vi gjort op med denne myte. Her er plads til alle – børn, unge, familier og seniorer. Du kan deltage i klubbens aktiviteter, uanset om du har båd eller ikke tænker på at anskaffe dig en båd.

Geografi:

Virksund Sejlklub findes i den inderste del af Limfjorden. Virksund ligger i Skive Kommune, mens Viborg Kommune starter på øst-siden af Virksund dæmningen. Fra Virksund er 15 km til Skive og 20 km til Viborg.

Virksund Lystbådehavn ligger godt beskyttet bag en odde mod øst og nord og er indkapslet mod syd af Virksund Dæmningen. Farvandet omkring lystbådehavnen er roligt og velegnet til begyndersejlads.

En klub for alle:

Du behøver ikke at have din egne båd for at sejle og blive medlem af sejlklubben. Til gengæld skal du være glad for ren naturkraft – frisk luft, natur og vand. Virksund Sejlklub er en klub for børn, unge, familier og seniorer. Vi har et godt fællesskab og søger at tage godt imod nye medlemmer. Som velkomstforening søger vi at åbne os mod omverdenen og tage godt imod nye medlemmer. Vi operere bl.a. med venskabsbåde og mentorordning. Du er altid velkommen til at komme og prøve at deltage i vores aktiviteter, før du bliver medlem. Se, hvordan du bliver medlem af Virksund Sejlklub og læs om vores medlemsfordele.

Hvad enten du drømmer om at sejle, surfe eller måske eje din egen båd,
så finder du information, der kan hjælpe dig igang, på denne side.

Aktiviteter:

Virksund Sejlklub er en aktiv sejlklub med lidt over 100 medlemmer. Virksund Sejlklub har flere kursusaktiviteter. I sejlersæsonen afholdes pigesejlads og børn og unge sejlads på Nørresø i Viborg om tirsdagen. Om tirsdagen har sejlerskolen sine aktiviteter i Virksund. Onsdagssejlads er for kølbåde. Om torsdagen har vi seniorsejlads og om lørdagen har vi jollesejlads. Vi afholder en årlig fællestur til Fur, hvor familier sejler og mødes over en weekend til hyggeligt samvær. Om efteråret afholdes en traditionsrig mandetur over fem dage, hvor sejlads og samvær er i højsædet.

Fra 2019 er vi sammen med Viborg sejlklub og FDF Sejlercenter i Viborg begyndt at sejle på Nørresø i Viborg. Det er oplagt at børn og unge starter her. Vi sejler kl. 17 hver tirsdag.

Naturen og fjorden:

Når du sejler i Limfjorden og betragter natur og farvand fra sø-siden, så oplever du andre ting og får nye indtryk. Der er et væld af muligheder i foråret, sommeren og efteråret for at deltage i arrangementer og begivenheder langs Limfjorden

Før sæsonen:

Vi har motorlære, målerdag, regelaften og kapsejladskursus før sejlersæsonen og i vinterperioden afholdes informationsmøder, foredrag og julebanko mv.

I vinterhalvåret kører vi på MTB på cykelstierne omkring Undallslund i Viborg. Vi mødes hver søndag med start kl. 10. Alle er velkomne til at deltage.

Overnatte og joller i vandet:

Hvis du ikke ankommer til Virksund i båd, så kan du køre hertil. Du kan overnatte på Virksund Camping eller leje et sommerhus i området. Kommer du i autocamper, kan du overnatte bag cafeteriet, hvor der findes el ladestationer. Har du jolle på slæb efter bilen, kan jollen søsættes i slæbestedet.

Faciliteter:

Virksund Sejlklub benytter faciliteterne i samarbejde med Virksund Lystbådehavn. Virksund Sejlklub råder over et klubhus, som er fælles med cafeteria og Lystbådehavn. Vi har et masteskur, sejlergarage og jolleskur. Om vinteren kan bådene stå beskyttet i stativerne på land bag cafeteriet.

Virksund Sejlklub er for alle, børn, unge, familier og seniorer.