Duelighedsbevis, lær at navigere

Duelighedsbevis, lær at navigere.

Noget af det mest nyttige du – som sejler – kan, er at udnytte vinteren på at følge navigations- og duelighedsundervisning i Virksund og Viborg sejlklubber. Undervisningen leder frem mod duelighedseksamen. Deltager du i duelighedsundervisningen, får du klar besked om sikkerhed til søs, om færdselsregler på havet og om navigation mv. Du lærer også om sejladsplanlægning, så du på helt betryggende vis kan sejle ud af havnen. Du får samtidig de nødvendige basiskompetencer, der betyder, at du forsvarligt kan sejle med de fleste fritidsfartøjer. Et duelighedsbevis giver dig også ret til at føre speedbåd.

Virksund Sejlklub har gennem en årrække haft et samarbejde med Viborg Sejlklub i Hjarbæk om at gennemføre duelighedskursus i Hjarbæk om vinteren. Den teoretiske undervisning indledes normalt i november og afsluttes i april. Der er normalt undervisning om torsdagen. Juleferien i uge 52 og vinterferien i uge 7 er undervisningsfri uger.

Efter duelighedseksammen i april indledes den praktiske træning fra april. Den praktiske træning og sejlads på vandet finder sted i Virksund Sejlklub. Her kan du enten vælge at aflægge prøve for motor eller for sejl. Vælger du at aflægge prøve for sejl, deltager du i sejlerskolens undervisning gennem hele sæsonen og lærer at sejle med sejl. Vælger du et kortere forløb, vil du aflægge den praktiske eksamen for motor.

Tilmelding og kontakt sker til Lars Borreskov, telefon 40418273, mail borreskov@12move.dk. Du kan også benytte kontaktformularen. Det er nemt!

Jeg vil gerne kontaktes og tilmeldes duelighedsundervisning.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer:

Duelighedsbeviset kan erhverves, når du har aflagt både den teoretiske prøve og den praktisk duelighedssejlads. Læs mere på Dansk Sejlunions hjemmeside.

Duelighedsbevis kan anvendes både til sejlbåde, motorbåd og til speedbåde samt til kanalsejlads på Det Europæiske Kanalsystem eller hvis du vil leje sejlbåd i udlandet.