Virksund Sejlklubs vinteraktiviteter

Motorlære

De fleste kender til situationer, hvor deres bådmotor af en eller anden uforklarlig grund ikke vil starte eller giver en mislyd. Det sker med usvigelig sikkerhed, når det er mindst ønsket. Nu forsøger vi at gøre flere fortrolige med deres bådmotorer – uanset om der er tale om indvendige eller udvendige motorer.

Virksund Sejlklub vil i år invitere alle interesserede medlemmer på kursus i motorlære, så I som sejlere kan blive klogere på jeres maskineri inde sæsonen starter for alvor.

Jf. kalenderen på www.virksundsejlklub.dk finder kursus sted i Virksund onsdag den 13. marts og onsdag den 20. marts. Kursus starter kl. 19 i klubhuset.

Kursus planlægges og ledes af Carsten Overgaard. Han assisteres af Klaus Nielsen.

Tilmelding til kursus i motorlære sendes til Carsten Overgaard, mail co@overgaardviborg.dk, telefon 51649522. Tilmeldingsfrist er senest 6. marts.

VHF/SRC kursus

Virksund Sejlklub udbyder hver vinter uddannelse i SRC (Short Range Certificate)/VHF certifikat over en weekend. I 2019 planlægges kursus 23. og 24. februar.

Undervisningen afsluttes med eksamen. Hvis du vil bruge en maritim VHF-radio i Danmark, skal du have et certifikat til dig selv og et kaldesignalbevis til båden. Du skal som minimum have et SRC-certifikat, hvis du vil betjene en maritim VHF-radio. Med et SRC-certifikat har du adgang til at betjene følgende radioanlæg: VHF-telefoni, VHF-telefoni med DSC, EPIRB (nødradiofyr) og SART (radartransponder).

Såfremt du er interessseret i at tilmelde dig og deltage i undervisningen, så kan du kontakte N.O. Jespersen, mail: nielsojespersen@gmail.com og telefon: 40865849.

Kapsejladskursus

Helt op til 20 sejlbåde deltog i Virksund Sejlklub kapsejladser i 2018. Vi vil gerne have at lige så mange i 2019 – eller måske flere – vil deltage med båd eller som gaster. Det er vores ønske at få alle til at opleve glæden og begejstringen ved at sejle kapsejlads. I Virksund foregår kapsejladserne i en venlig atmosfære, hvor på den ene side kender kapsejladsregler, men på den anden side tager udstrakt hensyn til hinanden under sejladserne. Disse hensyn vil vi gerne fastholde, men også gradvis søge at forbedre vores kapsejladspotentiale.

Vi vil i år afholde et kort kursus over to dage. Kursus finder sted to dage. Lørdag den 25. april og fredag den 17. maj. Alle medlemmer og besætninger kan deltage. Det kan være nye kapsejlere, dem der allerede har sejlet i mange år, men gerne vil længere frem i feltet – men også dem, hvis både ligger stille i havnen.

Nøglen til at lykkes, er dels viden om alt det, der er med til at afgøre en kapsejlads. Det er samarbejdet i båden mellem besætningsmedlemmer, hvor det at få noget til at lykkes i et teamwork, er en fantastisk fornemmelse.

På kapsejladskursus vil vi benytte tiden på kortfattet teori og gode råd om bl.a. båd, besætning, trim og taktik. Vi vil afprøve nogle af tingene i praksis og komme ud og sejle mod hinanden.

Tilmelding af skipper og besætning sker senest 18. april til jenskofoed@live.dk eller på telefon 31313310.

Regelaften

Hvert år afholdes regelaften, hvor regeludvalget præsenterer de nyeste informationer om kapsejladsregler og om evt. ændringer heraf.

Mød op i Virksund og hør mere om kapsejladsreglerne inden sejlersæsonen indledes. 

Regelaften er onsdag den 10. april kl 19. 

 

Målerdag

Få dine sejl og båd målt op før kapsejladssæsonen starter. Virksund Sejlklub arrangerer målerdag.