Ungdomssejlads

Vil du have vind i håret og vand omkring dig, så skal du opleve jollesejlads. Prøv det, kom ud og sejl med andre unge mennesker og oplev den glæde og stolthed, som du får, når kan mestre båden og få den til at sejle. Vi har én- og to-mands joller samt udstyr, så det er bare at komme ud og prøve at sejle.

Virksund Sejlklub sætter tryghed og sikkerhed i højsædet. Unge børn fra ca. otte år kan begynde at sejle, såfremt de som minimum kan svømme 200 meter.

Sejlklubben arbejder for at etablere en velfungerende ungdomsafdeling, hvor vi dyrker sejlsport for sjov. For dem, som ønsker at drive det videre og som besidder vilje og evner til noget mere, er der ligeledes mulighed for at prøve sig af i forhold til andre jollesejlere i bl.a. Limfjorden.

Sejlerne lærer at mestre jollerne under forskellige vejr og vind forhold i et systematiseret og struktureret forløb.

Vi mødes i sejlklubben mindst én gang om ugen. Om mandagen kl. 1800 sejles i klubbens joller mv. og under instruktion. Lørdag formiddag sejler vi og nyder det gode samvær. det sker i samarbejde med Viborg Sejlklub, men med udgangspunkt i Virksund.

Vil du høre mere, så kan du også henvende dig til ungdomskontakt Rune Damm direkte, telefon 22368087 og mail runedamm@hotmail.com og  eller ungdomsudvalget, som du finder her.

Du vil normalt også kunne komme i forbindelse med Virksund Sejlklub ved brug af en indsat kontaktformular. Den er desværre p.t. ude af funktion og derfor fjernet.

Du kan læse mere om sejlads for børn og unge i Virksund Sejlklub ungdomsfolder

Formål

Formålet med ungdomssejlads i Virksund Sejlklub er at skabe interesse for at sejle, at skabe tryghed og sejle sikkert og at skabe et godt socialt netværk på tværs.

Sejlklubbens udstyr og joller
Du råder enten over din egen jolle eller får stillet en af klubbens joller til rådighed. Sejlklubben stiller gode og velholdte joller til rådighed. Du kan læse mere om sejlklubbens joller og udstyr her.

Vi sejler fast om mandagen i Virksund fra maj til oktober.

Nye sejlere starter med at sejle i det beskyttede farvand omkring Lystbådehavnen. De mere rutinerede og erfarne sejler også i farvandet ud mod Lovns Bredning.
Om vinteren gennemføres aftener med kapsejladsteori, trimning og sikkerhed til søs mv.

Krav
Unge kan sejle fra en tidlig alder. Ungdomssejlads er for aldersgruppen otte til 17 år. Det kræver ganske lidt at komme i gang med at sejle. Normalt skal du kunne svømme 200 meter eller have taget svømmebroncemærke for at du som ung kan benytte klubbens ungdomsjoller.

Sikkerhed til søs

Virksund Sejlklub følger Søfartsstyrelsens, Tryg Fondens og Søsportens Sikkerhedsråds anvisninger om sikkerhed til søs og om at sejle sikkert. Du kan bl.a. læse mere her.

Du kan læse mere om sejlklubbens sikkerhedsinstruks for joller her.

Bliv medlem af klubben

For at blive ungdomssejler og del af fællesskabet skal du være medlem af Virksund sejlklub. Meld dig ind her.

Her er det planlagte program for ungdomsejlads 2018 i Virksund Sejlklub

Begivenhed

APRIL

SØN 22. april

Klargøring af joller, følgebåde og udstyr.

MAJ

LØR 5. maj

Standerhejsning

MAN 7. maj

Opstart med information om sæson, evt. inddeling i hold (tidligere sejlet jolle og aldrig sejlet jolle) samt tilrigning af sejlbåde og søsætning.

Evt. slæbe jolle og styre uden sejl.

MAN 14. maj

Lægge til kaj eller bro, placering af sejler i jolle, samt sejle på styrbord/bagbord halse og vigereglen bagbord viger for styrbord. Øve dobbelt halvstik.

Praktisk sejlads.

MAN 28. maj

Sejle i med- og modvind, sejle jolle op i vinden og læg stille, Stagvendinger på kryds, samt luv og læ båd. Øve råbåndsknob.

Virksund

En dag i maj. Aftales efter 7. maj.

Evt. besøg i Skive svømmebad med optimistjolle m.h.p. at lære at vende en kæntret jolle. Øve otte tals stik.

Skive

En dag i maj. Aftales efter 7. maj.

Evt. information af forældregruppe om ungdomssejlads og organisering af opgaver. Øve pælestik.

JUNI

MAN 4. juni

Trimning af sejl efter vindforhold, sejle i fri vind, tage vind fra andre joller under sejlads samt regel om at indhentende båd viger for langsommere båd.

MAN 11. juni

Sejle med vinden og placering af sejler i jollen under læns og slør, trimning af sejl og jolle på læns.

LØR 16. juni

Ungdomsafdeling har Åbent Hus sammen med Havkajakklubben.

Der udarbejdes særskilt program og der gennemføres evt. navngivning af joller.

MAN 18. juni

Vindretninger og vindstyrke, landskabets indvirkning på vinden under sejlads, dække vinden for andre joller samt praktisk sejlads.

MAN 25. juni

Kompaskurser, strømmens indflydelse på sejlads, pejling af strømretning og vende på vindspring samt praktisk sejlads. Evt. grill arrangement.

JULI

MAN 2. juli

Praktisk sejlads

En uge i juli

Evt. sommerlejr for interesserede sejlere.

Aftales senere

En dag i juli

Evt. sejlads i Hjarbæk Fjord med madpakke.

Aftales senere

AUGUST

MAN 6. august

Repetition, kæntring i havnen og praktisk sejlads.

MAN 13. august

Mærkerunding og praktisk sejlads.

MAN 20. august

Start procedure, signalflag og praktisk sejlads.

MAN 27. august

SEPTEMBER

MAN 3. september

MAN 10. september

MAN 17. september

Praktisk sejlads

En weekend i

september

Evt. sejlads på Viborg søerne.

Viborg

MAN 24. september

Evt. klubmester sejlads, praktisk sejlads, start, kryds, læns og måltagning.

OKTOBER

MAN 1. oktober

Evt. klubmester sejlads, praktisk sejlads, start, kryds, læns og måltagning.

Grill.

MAN 8. oktober

Afrigning af joller og parkering af udstyr i sejlerskur og sejlergarage.