Virksund Sejlklub

Virksund Sejlklub er for alle, børn, unge, familier og seniorer.

Geografi:

Virksund Sejlklub ligger placeret i den inderste del af Limfjorden ved Virksund. Virksund ligger i Skive Kommune, mens Viborg Kommune starter på øst-siden af Virksund dæmningen. Fra Virksund er 15 km til Skive og 20 km til Viborg.

Virksund Lystbådehavn ligger godt beskyttet bag en odde mod øst og nord og er indkapslet mod syd af Virksund Dæmningen. Området omkring lystbådehavnen er et roligt farvand, som er velegnet til begyndersejlads.

En klub for alle:

Virksund Sejlklub er en klub for børn, unge, familier og seniorer. Vi har et godt fællesskab og søger at tage godt imod nye medlemmer. Klubben operere med venskabsbåde og mentorordning for at åbne klubben mod omverdenen og tage godt imod nye medlemmer.

Aktiviteter:

Virksund Sejlklub er en aktiv sejlklub med lidt over 100 medlemmer. Virksund Sejlklub har flere kursusaktiviteter. I sejlersæsonen afholdes pigesejlads og ungdomssejlads om mandagen. Om tirsdagen har sejlerskolen sine aktiviteter. Onsdagssejlads er for kølbåde. Om torsdagen har vi seniorsejlads og om lørdagen har vi jollesejlads. Vi afholder en årlig fællestur til Fur, hvor familier sejler og mødes over en weekend til hyggeligt samvær. Om efteråret afholdes en traditionsrig mandetur over fem dage, hvor sejlads og samvær er i højsædet.

Naturen og fjorden:

Når du sejler i Limfjorden og betragter natur og farvand fra sø-siden, så oplever du andre ting og får nye indtryk. Der er et væld af muligheder i foråret, sommeren og efteråret for at deltage i arrangementer og begivenheder langs Limfjorden.

Før sæsonen:

Vi har motorlære, målerdag, regelaften og kapsejladskursus før sejlersæsonen og i vinterperioden afholdes informationsmøder, foredrag og julebanko mv.

Overnatte og joller i vandet:

Hvis du ikke ankommer til Virksund i båd, så kan du køre hertil. Du kan overnatte på Virksund Camping eller leje et sommerhus i området. Kommer du i autocamper, kan du overnatte bag cafeteriet, hvor der findes el ladestationer. Har du jolle på slæb efter bilen, kan jollen søsættes i slæbestedet.

Faciliteter:

Virksund Sejlklub benytter facliteterne i samarbejde med Virksund Lystbådehavn. Virksund Sejlklub råder over et klubhus, som er fælles med cafeteria og Lystbådehavn. Vi har et masteskur, sejlergarage og jolleskur. Om vinteren kan bådene stå beskyttet i stativerne på land bag cafeteriet.

Virksund Sejlklub er for alle, børn, unge, familier og seniorer.