Din klub

Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is deprecated since version 3.5.0! Use elementor/widgets/register instead. in /customers/d/7/9/virksundsejlklub.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5758 Deprecated: Funktionen Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type har været forældet siden version 3.5.0! Brug register i stedet. in /customers/d/7/9/virksundsejlklub.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

Virksund Sejlklub er for alle.

Kapsejlads, tursejlads, Stand Up Paddle (SUP) og meget mere. Vi har plads til børn, unge, seniorer og familier.

Hvad får du af oplevelser som sejler? Bl.a. et aktivt fællesskab med plads til alle samt unikke

Pigesejlere på tur

Pigesejlere på tur

oplevelser med familie og venner på land og på vand. Du kan også slappe af på fjorden en dejlig sommerdag, når du sejler ud i det fri og på tur, når du blot vil være alene eller sammen med din nærmeste familie. Du kan også opleve spænding og intensitet, når flere både dyster på vandet i kapsejlads. Mens du analyserer og vurderer situationen på vandet, søger du samtidig at få samarbejdet ombord i båden til at fungere. Du kan få alle disse forskellige oplevelser og mere til, når du sejler. Virksund Sejlklub klubfolder – 2021.

 

Sejlsport er sundt

Sejlsport er sundt. Sejlads virker helende, giver ro, nydelse og tryghed.

Pigesejlere hygger sig

Pigesejlere hygger sig

At komme ud på vandet og være midt i naturen er i det hele taget godt for helbredet. At være til søs er som et frirum, hvor der er en anden enkelhed og harmoni. Det viser forskning faktisk også. Kontakt med havet har en målbar positiv effekt på livskvaliteten. Havvand ligefrem booster immunforsvaret og havluften bidrager gennem dets sammensætning til en bedre iltoptagelse. Farven blå kan måske også i sig selv virke afslappende. Med andre ord får vi det bedre af at sejle.

Sejlsport kan også medvirke til at danne unge mennesker, som vil sejle. Det giver en mulighed for at lære at håndtere succes og nederlag, se værdien af samarbejde og ikke mindst at tage ansvar for egne handlinger. Sejlsporten giver med andre ord kompetencer og værdi, som kan bruges resten af livet.

Det er billigt at sejle

Og der skal ikke ret meget til for at komme ud og sejle. Du dukker bare op.

Pigesejler ved roret

Pigesesejler ved roret

Nogen tror fejlagtigt, at sejlads og sejlsport kun er for personer med egen båd og mange penge. Det er ikke sandt og er nok mest en fordom. Det er faktisk meget billigt at komme i gang eller blot prøve og sejle. Du kan sejle med andre som besætning eller gast. Det er en god måde at lære at sejle på. Vi tilbyder dig plads på en af bådene, når vi sejler kapsejlads. Du kan også låne dig frem. I Virksund råder vi over joller for børn og unge samt to velsejlende kølbåde, som kan lånes af medlemmer i sejlklubben.

Du betaler blot 600 kr. om året for at være medlem af Virksund Sejlklub. Hele din familie kan blive medlemmer for 1500 kr. om året.

Har du mod på mere og går du i overvejelser om at få fod på egen dørk, så kan du i dag købe en god brugt familiebåd for ca. 50.000 kr. En jolle kan anskaffes for mindre. Det kan du vel næppe få ret meget sommerhus eller campingvogn for?

 

En klub for alle

I Virksund Sejlklub er der plads til alle – børn, unge, familier og seniorer.

Virksundtøsen

Virksundtøsen er Virksund Sejlklubs klubbåd

Sejlsport kan dyrkes af hele familien i fællesskab i samme båd. I kan også lave forskellige aktiviteter i samme tidsrum, så hele familien tager afsted sammen.

Som velkomstforening søger vi at tage godt imod nye medlemmer. Vi opererer bl.a. med venskabsbåde, afholder velkomstmøde og har en mentorordning for nye bådejere. Du er altid velkommen til at komme og prøve at deltage i vores aktiviteter.

Vi har alsidige aktiviteter

Om mandagen i sejlersæsonen afholdes pigesejlads. Om tirsdagen er der børn og unge sejlads på Nørresø i Viborg. Mødested for søpiraterne er FDF

Tera på Nørresø

Tera på Nørresø

Sejlercenter for enden af Nørresø. Om tirsdagen afholdes sejlerskole i Virksund. Her kan du lære at sejle. Du møder ligesindede og får hurtigt lært de basale færdigheder, så du kan begå dig på vandet. Onsdagssejlads er for kølbåde. Her kan du deltage som gast. Om torsdagen har vi seniorsejlads og om lørdagen har vi indimellem jollesejlads. Vi afholder bl.a. en årlig fællestur til Fur, hvor familier sejler og mødes over en weekend til hyggeligt samvær. Om efteråret afholdes en traditionsrig mandetur og en pigetur, hvor sejlads og samvær er i højsædet. Om vinteren afholder vi kursus i duelighedsbevis i samarbejde med Viborg Sejlklub.

Geografi

Åben Båd i Virksund

Virksund Lystbådehavn

Virksund Sejlklub findes i den inderste del af Limfjorden. Virksund ligger i Skive Kommune, mens Viborg Kommune starter på øst-siden af Virksund dæmningen. Fra Virksund er 15 km til Skive og 20 km til Viborg.

Virksund Lystbådehavn ligger godt beskyttet bag en odde mod øst og nord og er indkapslet mod syd af Virksund Dæmningen. Farvandet omkring lystbådehavnen er roligt og velegnet til begyndersejlads.

Naturen og fjorden:

Fisk på Fur

Fisk på Fur

Der er et væld af muligheder for sejlture i Limfjorden. Det er trygt og sikkert. Målet kan være en hyggelig havn, en muslingefestival, Kulturmøde på Mors, en bytur i Aalborg eller havnefester mv. Se her nogle af arrangementerne og begivenhederne ved Limfjorden.

Før sæsonen

Motorlære i Virksund Sejlklub

motorlære

Vi har motorlære, målerdag, regelaften og kapsejladskursus før sejlersæsonen og i vinterperioden afholdes informationsmøder, foredrag og julebanko mv.

I vinterhalvåret kører vi på MTB på cykelstierne omkring Undallslund i Viborg. Vi mødes hver søndag med start kl. 10. Vi cykler en tur efter deltagernes evner og lyst. Alle er velkomne til at deltage.

Kan overnatte og sætte joller i vandet

Hvis du ikke ankommer til Virksund i båd, så kan du køre hertil. Du kan overnatte på Virksund Camping eller leje et sommerhus i området. Kommer du i autocamper, kan du overnatte bag cafeteriet, hvor der findes el ladestationer. Har du jolle på slæb efter bilen, kan jollen søsættes i slæbestedet.

Faciliteter:

Børn og ungesejlads

Unge instrueres i Virksund Sejlklub

Virksund Sejlklub benytter faciliteterne i samarbejde med Virksund Lystbådehavn. Virksund Sejlklub råder over et klubhus, som er fælles med cafeteria og Lystbådehavn. Vi har et masteskur, sejlergarage og jolleskur. Om vinteren kan bådene stå beskyttet i stativerne på land bag cafeteriet.

Tag blot ud til os i Virksund, så skal vi hjælpe dig med at komme ud og sejle.