Din klub

Virksund Sejlklub er for alle.

Kapsejlads, tursejlads, ungdomssejlads, Stand Up Paddle (SUP) og meget mere. Vi har plads til børn, unge, seniorer og familier.  Hvad får du af oplevelser som sejler? Bl.a. et aktivt fællesskab med plads til alle samt unikke oplevelser med familie og venner på land og på vand. Du kan også slappe af på fjorden en dejlig sommerdag, når du sejler ud i det fri og på tur, når du blot vil være alene eller sammen med din nærmeste familie. Du kan også opleve spænding og intensitet, når flere både dyster på vandet i kapsejlads. Mens du analyserer og vurderer situationen på vandet, søger du samtidig at få samarbejdet ombord i båden til at fungere. Du kan få alle disse forskellige oplevelser og mere til, når du sejler. Virksund Sejlklub klubfolder – 2021.

Sejlsport er sundt

Sejlsport er sundt. Sejlads virker helende, giver ro, nydelse og tryghed.

At komme ud på vandet og være midt i naturen er i det hele taget godt for helbredet. At være til søs er som et frirum, hvor der er en anden enkelhed og harmoni. Det viser forskning faktisk også. Kontakt med havet har en målbar positiv effekt på livskvaliteten. Havvand ligefrem booster immunforsvaret og havluften bidrager gennem dets sammensætning til en bedre iltoptagelse. Farven blå kan måske også i sig selv virke afslappende. Med andre ord får vi det bedre af at sejle.

Sejlsport kan også medvirke til at danne unge mennesker, som vil sejle. Det giver en mulighed for at lære at håndtere succes og nederlag, se værdien af samarbejde og ikke mindst at tage ansvar for egne handlinger. Sejlsporten giver med andre ord kompetencer og værdi, som kan bruges resten af livet.

Det er billigt at sejle

Og der skal ikke ret meget til for at komme ud og sejle. Du dukker bare op.

Nogen tror fejlagtigt, at sejlads og sejlsport kun er for personer med egen båd og mange penge. Det er ikke sandt og er nok mest en fordom. Det er faktisk meget billigt at komme i gang eller blot prøve og sejle. Du kan sejle med andre som besætning eller gast. Det er en god måde at lære at sejle på. Vi tilbyder dig plads på en af bådene, når vi sejler kapsejlads. Du kan også låne dig frem. I Virksund råder vi over joller for børn og unge samt to velsejlende kølbåde, som kan lånes af medlemmer i sejlklubben.

Du betaler blot 600 kr. om året for at være medlem af Virksund Sejlklub. Hele din familie kan blive medlemmer for 1500 kr. om året.

Vi har alsidige aktiviteter

Om mandagen i sejlersæsonen afholdes pigesejlads. Om tirsdagen er der børn og unge sejlads på Nørresø i Viborg. Mødested for søpiraterne er FDF Sejlercenter for enden af Nørresø. Om tirsdagen afholdes sejlerskole i Virksund. Her kan du lære at sejle. Du møder ligesindede og får hurtigt lært de basale færdigheder, så du kan begå dig på vandet. Onsdagssejlads er for kølbåde. Her kan du deltage som gast. Om torsdagen har vi duelighedssejlads og om lørdagen har vi indimellem jollesejlads. Vi afholder bl.a. en årlig fællestur til Fur, hvor familier sejler og mødes over en weekend til hyggeligt samvær. Om efteråret afholdes en traditionsrig mandetur og en pigetur, hvor sejlads og samvær er i højsædet. Om vinteren afholder vi kursus i duelighedsbevis i samarbejde med Viborg Sejlklub.

Naturen og fjorden:

Der er et væld af muligheder for sejlture i Limfjorden. Det er trygt og sikkert. Målet kan være en hyggelig havn, en muslingefestival, Kulturmøde på Mors, en bytur i Aalborg eller havnefester mv. Se her nogle af arrangementerne og begivenhederne ved Limfjorden.

Før sæsonen

Vi har motorlære, målerdag, regelaften og kapsejladskursus før sejlersæsonen og i vinterperioden afholdes informationsmøder, velkomstaftener for interesserede, foredrag og julebanko mv.

Faciliteter:

Virksund Sejlklub benytter faciliteterne i samarbejde med Virksund Lystbådehavn. Virksund Sejlklub råder over et klubhus, som er fælles med cafeteria og Lystbådehavn. Vi har et masteskur, sejlergarage og jolleskur. Om vinteren kan bådene stå beskyttet i gode og stabile stativer på land.

Tag blot ud til os i Virksund, så skal vi hjælpe dig med at komme ud og sejle.