Virksund Sejlklubs sejlads for børn og unge er fællesskab og gode oplevelser.

Vil du være aktiv, opleve fællesskabet, have vind i håret og vand under kølen, så skal du opleve jollesejlads. Prøv det, kom ud og sejl med andre unge mennesker og oplev den glæde og stolthed, som du får, når kan mestre båden og få den til at sejle. Vi har én- og to-mands joller samt udstyr, så det er bare at komme ud og prøve at sejle.

Virksund Sejlklub sætter tryghed og sikkerhed i højsædet. Børn kan begynde at sejle meget tidligt, såfremt de som minimum kan svømme 200 meter.

Sejlklubben arbejder for at bevare en ungdomsafdeling, hvor vi dyrker vandsport , sejlads og sejlsport for sjov. For dem, som ønsker at drive det videre og som besidder vilje og evner til noget mere, er der ligeledes mulighed for at prøve sig af i forhold til andre jollesejlere i bl.a. Limfjorden.

Sejlerne lærer at mestre jollerne under forskellige vejr og vind forhold i et systematiseret og struktureret forløb.

Vi mødes i sejlklubben mindst én gang om ugen. Om mandagen kl. 1800 sejles i klubbens joller mv. og under instruktion. En gang imellem lørdag formiddag sejler vi og nyder det gode samvær. Det sker i samarbejde med Viborg Sejlklub, men i Virksund.

I 2020 sejler vi også på Nørresø i Viborg. Vi sejler om tirsdagen kl. 1700. Sejlads sker under kyndig vejledning i et samarbejde mellem Viborg Sejlklub, FDF Sejlercenter og Virksund Sejlklub.

Vil du høre mere, så kan du henvende dig til ungdomsudvalget eller benytte kontaktformularen.

Emne: Jeg vil gerne tilmeldes ungdomssejlads og gerne kontaktes.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (skal udfyldes)

Du kan læse mere om sejlads for børn og unge i Virksund Sejlklub ungdomsfolder

Formål

Formålet med ungdomssejlads i Virksund Sejlklub er at skabe interesse for at sejle, at skabe tryghed og sejle sikkert og at skabe et godt socialt netværk på tværs.

Sejlklubbens udstyr og joller
    Du råder enten over din egen jolle eller får stillet en af klubbens joller til rådighed. Sejlklubben stiller gode og velholdte joller til rådighed. Du kan læse mere om sejlklubbens joller og udstyr her.

Vi sejler fast om mandagen i Virksund fra maj til oktober.

Nye sejlere starter med at sejle i det beskyttede farvand omkring Lystbådehavnen. De mere rutinerede og erfarne sejler også i farvandet ud mod Lovns Bredning.
    Om vinteren gennemføres aftener med kapsejladsteori, trimning og sikkerhed til søs mv.

Krav
    Unge kan sejle fra en tidlig alder. Ungdomssejlads er op til 18 år. Det kræver ganske lidt at komme i gang med at sejle. Normalt skal du kunne svømme 200 meter eller have taget svømmebroncemærke for at du som ung kan benytte klubbens ungdomsjoller.

Sikkerhed til søs

Virksund Sejlklub følger Søfartsstyrelsens, Tryg Fondens og Søsportens Sikkerhedsråds anvisninger om sikkerhed til søs og om at sejle sikkert.

Du kan læse mere her om sejlklubbens sikkerhedsinstruks for børn og unge sejlads.

Bliv medlem af klubben

For at blive ungdomssejler og del af fællesskabet skal du være medlem af Virksund sejlklub. Meld dig ind her.