Nyhedsbrev december 2022, what the boat is going on?

Velkommen til julemåneden. Jeg ejer desværre ikke den ophøjede sans for egen hellighed, som kommer til udtryk hos nogen mennesker i disse dage, hvor VM-fodbold i Qatar ruller over skærmen. De har valgt at boykotte fodbolden, begrundet af de mange årsager, som er belyst på kryds og tværs i medierne den seneste måned. Selv så jeg åbningskampen og konstaterede med en vis lettelse, at end ikke de rigeste arabiske regimer kan købe sig til et godt landshold. Qatar spillede som en pose nødder; eller et jyllandsserie hold, hvilket vist er nogenlunde det samme. Jeg valgte selvfølgelig også at se det danske landshold spille mod Tunesien og Frankrig. Det var desværre mest af alt trilleboldsøvelse uden gnist og fart.

Så af fodbold spillemæssige årsager har jeg valgt at vente med at se TV-kampe fra VM-turneringen, før de bliver bedre og mere spændende.

Jeg vil i øvrigt også skrue ned for lydkulissen i medierne af fodboldpolitiske holdninger og uenigheder, selv om FIFA fra en dansk synsvinkel tager prisen som skurk. Jeg orker ikke den højstemte diskussion om fodbold-bind, -bavl og -boykot. Det fylder alt for meget i medierne i forhold til langt alvorligere politiske emner, som fx klima- og energikrisen og terrorkrigen i vores baggård Ukraine.

Vi lader fodbolden og andre meget alvorlige storpolitiske emner hvile for en stund og vender blikket mod Virksund Sejlklub!

J70 sejlbåd på vej

I midten af november deltog jeg i klubkonference sammen med to andre medlemmer fra sejlklubben. I alt deltog 230 sejlsportsnørder i Vingsted. En herlig weekend, fyldt mere viden, faglighed og hyggeligt samvær. Vi kunne også tage vores kommende J70 i åsyn (billede)

Sejlklubben køber nu en J70 sejlbåd. Projektet er blevet til virkelighed over de seneste to år, først efter modning og beslutning i bestyrelsen. Dernæst efter præsentation og accept på generalforsamlingen i 2021 og er nu effektueret ved køb. Midlerne til at finansiere båden er tilvejebragt gennem puljer og fonde. Vi forventer, at båden kan besigtiges af bestyrelsen i december og derefter bringes den til Virksund i løbet af de første måneder i det nye år.

Båden kan benyttes til pigesejlads, sejlerskole, onsdagssejlads og træning mv. Båden giver et yderligere perspektiv for samarbejde og udvikling med klubber i nærområdet. Lemvig Sejlklub har allerede været på banen og har tilbudt at vi kan sejle med i deres vintersejlads. Pigesejlerne i Thisted Sejlklubs har spurgt til sejlads med J70 bådene. Skive Sejlklub og Limfjordens Sejlsport planlægger at arrangere lokalt stævne i august for J70 sejlbådene i fjorden.

Vi spørger klubbens medlemmer til råds

Vil du hjælpe til med fortsat at udvikle Virksund Sejlklub? I 2020 lavede vi første gang spørgeundersøgelse. Nu er det atter ved at være tiden til at rådføre os med jer. Vi vil derfor gerne fordele spørgeundersøgelse i december. Undersøgelsen vil blive fordelt på direkte mail til medlemmer af klubben.

Alle besvarelser vil blive behandlet anonymt og vil ikke blive videresendt. Konklusionerne fra undersøgelsen vil blive formidlet til klubbens medlemmer og på generalforsamlingen 2023.

Duelighedskursus med mange kursister

Omkring 30 kursister har tilmeldt sig duelighedskursus i Virksund. Glædeligt, at så mange er interesserede i at dygtiggøre sig i navigation og sejladsplanlægning mv. Det giver tryghed for dem selv, når de skal ud på vandet, og giver sikkerhed for os andre, når vi møder dem i båd på fjorden.

Både Virksund Sejlklub og Midtjysk Sejlerskole afholder i vinter duelighedskursus med base i Virksund.

Det er i øvrigt enkelte ledige pladser på kurserne, som starter med introduktionsaften 1. december i Virksund. Tilmelding er påkrævet. Det sker her: https://www.virksundsejlklub.dk/kurser-virksund-sejlklub/duelighedskursus-for-lystsejlere/

Kom til sejlklubbens generalforsamling 2023

Bestyrelsen afholder møde 7 december. Vi skal bl.a. drøfte oplæg til generalforsamling onsdag 8. februar 2023. Vi håber, som altid, at medlemmer vil deltage og tage del i generalforsamlingens drøftelser.

Vanen tro vil klubbens bestyrelse invitere udvalgte frivillige til nytårsparole onsdag den 11. januar 2023, hvor vi vil byde på middag, have en hyggelig snak og drøfte klubbens aktiviteter mv.

Ny sejlersæson på tegnebrættet

Turbøje

Turbøje, som benyttes som kapsejladsbøje

Vi er allerede langt i planlægning af aktiviteterne for det kommende år. Flere forskellige og spændende aktiviteter er blevet datolagt og findes i kalenderen på www.virksundsejlklub.dk og er beskrevet her: https://www.virksundsejlklub.dk/2022/11/06/aktiviteter-i-sejlklubben-hen-over-vinteren/

Elo Fogtmann har som bøjeansvarlig allerede bestilt nye ankerkæder til tur- og kapsejladsbøjer. Så alt er i god gænge i Virksund.

God jul til alle

Her til slut vil Virksund Sejlklub og bestyrelse ønske alle en rigtig god jul og et fortsat godt fodbold-VM med forhåbentlig flere spændende kampe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *