Nye åbningstider for klapbroerne i Limfjorden

Brosignaler

Sommeren står for døren, og det plejer at betyde øget pres på klapbroerne i Limfjorden, hvor der både skal være plads til trafikanter til lands og til vands.

Men særligt havets færdselsregler kan være komplicerede. Derfor har Vejdirektoratet lavet en plakat, som måske kan gøre det en smule nemmere at afkode og forstå søsignalerne og dermed passere gennem en klapbro.

Det kan være en god ide, at udprinte en kopi af brosignalerne. Du finder et link til brosignalerne her: 

https://api.vejdirektoratet.dk/sites/default/files/2023-04/Plakat%20om%20s%C3%B8signaler_A4.pdf

Man møder søsignalerne ved klapbroer, hvor de giver tegn om, hvorvidt man må sejle eller skal holde tilbage. Et søsignal kan vise op til fem lys, som alle er røde og enten blinker eller er permanente.

 

To broer ændrer åbningstider

I efteråret ændrede Vejdirektoratet tidspunkterne for lystbådsgennemsejlinger ved Aggersundbroen og Vilsundbroen. De to klapbroer over Limfjorden åbner i højsæsonen nu for lystsejlere klokken kvart over og kvart i. Ændringerne sker efter samråd med Limfjordens Sejlsport og Dansk Sejlunion.

Læs mere om de nye åbningstider for Aggersundbroen og Vilsundbroen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *